Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, September 18, 2014

Bunga Kenanga yang harum..

Assalamualaikum....


Pagi nan hening... sampai je di parking depan ofis... nampak rimbunan bunga kenanga yang mekar di ranting pokok... selesai parking kereta terus aku keluar untuk mendapaikan bunga-bunga kenanga yang mekar.. di capai ranting yang terjuntai ke bawah hampir dengan bumbung kereta.. akhirnya dapat lah aku mengutip sedikit walaupun nampak geram nak kutip lagi.. sebab banyak sangat di ranting yang masih mekar dan bewarna kuning..




Dua tapak tangan aku dapatkan bunga kenanga ni.. sebahagiannya aku letak di dalam kereta.. di dalam laci di dalam ofis dan di atas meja.. 


Gambaran dari bawah rimbunan bunga kenanga yang masih mekar di ranting.. tak tercapai dek tangan montel ku.. 



Memang jarang dapat park kereta di bawah pokok ni.. sebab parking kereta di sini sapa cepat dia dapat.. so kalau datang awal sikit.. dapat lah parking kereta di tempat teduh sedikit.. :) lagi pun sekolah masih dalam musim cuti.. sebab tu lah parking kat sini kurang penuh.. ada sekolah private di sebelah office aku ni, paham je la kalau hari-hari sekolah kan cikgu-cikgu datang awal.. jadi dah tentu parking kereta yang strategik dapat kat cikgu-cikgu tersebut kan..


Ehsan Google..


Gambar bunga kenanga yang aku amik dari google.. memang cantik sangat siapa yang snapkan gambar ni.. 

3 comments:

  1. Banyak species bunga kenanga ni Nani. Yg Nani petik tu sama dgn yg kakak ada tanam di rumah. Tapi yg gambar google tu rumah kampung kakak ada tanam. Sebenarnya dua ni tak sama tau Nani. Tapi yg pasti baunya wangi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. yang nani petik tu kelopaknye kurang dari yang nani google.. kan.. tapi yang google tu tengah bunga memanjang naik.. yang nani petik tu tak sangat.. spesis yang sama tapi lain keturunan kot.. hehe

      Delete
  2. saya suka bau kenanga ni
    kalau kat kampung saya hanya boleh jumpa di masjid :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)