Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, February 27, 2014

Kemarahan atau keegoan? & Kreatif ke anak2 kita?

Assalamualaikum...

12.30 tengah hari... baru dapat mengadap lappy... banyak keje kat office pagi ni.. ada 3 hari working days to submit tender.. boring tu jangan kata sebab kena ngadap muka ba wau sin kan.. semalam pun dah kena tengking.. hari ni tengok muka ba wau sin pun kering je.. kadang2 sakit hati sebab orang orang yang suka suki menengking ni.. padahal soalannya pasal email last year.. dah almost 7 months dah berlalu tau.. kalau sebulan 1 email.. maybe you can remember that things.. but if 1 month masuk dah quite a lot. takkan setiap email korang akan simpan dalam pale otak? and otak aku bukan komputer.. nak je leh search.. click button itu.. click button ini.. must give a time to me, at least talk slowly la.. ko ingat aku anak kecik umur 7 tahun ke suka suka ko hentam dan sembur sampai nak kuar gigi palsu tu? haiishhhh sakit hati.. 

kalau tak kerna aku ni mencari rezeki untuk keluarga.. aku dan lama angkat kaki.. pencen ke.. kan.. kah kah kah.. pencen ye la, tak cukup umur lagi.. belah cari tempat lain.. dahulu when earlier join here, aku seorang yang lembut.. cepat terasa, suka merajuk kot.. tapi lepas beberapa kali perkara yang sama berlaku.. sampai la sekarang.. aku hanya kena pekak kan telinga.. do your work nicely! done your work perfectly! cukup time masuk keje.. cukup time balik umah.. nothing more than that.. 

And nak di jadikan citer.. one day, just few days ago.. dia tengking sebab aku kuar makan 1 - 2pm.. actually aku kuar gi bank, cari parking, masuk bank beratur, and come back to office about 15 minutes before 2pm, then aku bergegas nak makan lah.. nanti kul 2 nak sambung keje.. but when ba wau sin see my face je terus dia called me.. come to my room.. 'he said', oleh kerna aku terlalu lapar, aku cakap ' can i eat first?' UOLS NAK TAU DIA JAWAB DENGAN MUKA MARAH MULUT SAMPAI NAK TERSEMBUR (kalau makan sirih la) "Makan time only 1 - 2pm, 2 o'clock you must start work already. " then ? what u think i can say? aku just jawab.. YE LAH.. belum pun kul 2.. that's why i want to eat first.. hmmmm ( betapa berani aku menjawab kan.. ) actually is my lunch time.. it's up to me what i want to do on my lunch time.. betul tak? aku nak terbongkang terkangkang ke.. aku nak buat apa aku nye suka la.. as a boss pun he cannot do like that to me.. at least you as boss you see first your watch and you talk.. takde la nampak boss cam b.o.d.o.h sangat bagi jawapan ' lunch time only 1 - 2' kan?

Hmmm.. start from that time... now our relationship between us dah mula straight. works is works.. not more than that.. is okay.. aku lagi suka.. if not aku kena hadap perangai miang dia tu.. sampai ke tahap nak buat laporan polis dah.. 

dah.. sakit hati cakap pasal tu.. aku nak retired pun lama lagi.. kalau takde apa2 halangan.. murah rezeki aku.. 5 tahun je lagi dari skrg aku akan berhenti keje.. time tu fiyya dah 6 tahun.. so boleh la aku jadi makcik van hantar anak gi skolah.. kakakakakakak



Aku selitkan gambar2 kretiviti anak2 aku yang aku nampak terselit di lappy ni.. di lukis di bahagian 'paint' kat dlm lappy.. siap letak nama dia sendiri kat situ.. bibior besarnya kan..



Yang ni pun done by haikal.. orang-orang kot.. 




Yang atas ni lak.. hakimi yang buat.. dia menginspirasikan dari permainan skateboard.. skrg ni kimi sangat minat main skateboard.. sampai lukisan or apa2 yang dia buat ada skateboard tau.. even dalam umah dari bilik dia nak ke bilik air dia naik skateboard.. huhhh.. 



Skateboard vs longboard.. memang 2 jenis board ni hakimi minat.. now dia dah menabung untuk beli yang original skateboard kat internet.. aku tengok bukan main2 lagi harga.. ratusan gak.. takper.. ko simpan duit sendiri.. dah cukup kaborkan kat mama.abah.. nanti kita bawa dia belikan.. 



9 comments:

  1. aduii..kesiannya kak.... dashyat jugak klu dpat bos mcm tu...tak memahami kan? isk! apa salahnya cakap elok2... kita ni pun manusia biasa... bukan robot atau komputer nak kena ingat semua.... sabar ye Kak... ikhlaskan hati je, sebab niat nak cari rezeki kan...
    happy lunch hour ye kak...:)

    ReplyDelete
  2. adoi..tension kalau dapat bos macam tu tapi sebab nak cari rezeki, sabar je la. Kat tepi library ni tiap petang ada student main skateboard seronok gak tengok depa ni...hehehe

    ReplyDelete
  3. TENSION NYA KALAU SY TAU.. X BERPERIKEMANUSIAAN HUHUHUHUHU ....

    NASIB BAIK ADA GAMBAR² NI TERCUIT HATI...

    ReplyDelete
  4. meletus gak kemarahan ko ye nani.. hehe.. takper.. baik dikeluarkan dr dibiarkan nanti lama2 sakit hati & sakit kepala.. bila dpt kongsi tu hilang stress. mujurlah bos akak kat sini tak pernah buat mcm tu... sangat2 baik hati... malah.. dia nmpak akak blogging ke, berfb ke.. dia tak pernah tegur.. yg penting kerja yg dia suruh kita dah siapkan..

    pandai haikal & kimi lukis dlm pc tu yer... minat betul dia ngan skateboard... haziq plak.. dr darjah 1 akak perhati.. suka sangat lukis gambar lori. kalau tak lori.. bas atau kereta.. nak ikut jadi mcm paksu dia kot... hahaha.. tp paksu dulu takde lukis2 camtu pun.. haziq ni lebih pd melukis... baru ni dia lukis lori bomba.... siap ada tangga bagai... tayar meamng lengkap la.. kalau perhati betul2.. siap dgn eksos & asap yang keluar dr eksos dia lukis.. kira complete lah.. hehe.. anak2 skrg mmg kreatif..

    ReplyDelete
  5. salam nani,
    sabarlah yer dpt bos mcm tuh..kena pelan2lahcarik bos baru bila dah taktahan sangattuh..tunggu pun tak guna buatserabut otak..
    pandai kimi ngan heikalbuat drawing..kreatif sangat..
    p/s - arissa masih idung beringus lagi..batuk dah kurang ..tpmasihtak leh berenggang..susah tul nak wat kerja, nak tgk2 MIL..sib baik ade SILjugak dtg tolong jaga..dia semakin pulih nampaknya..tuh alhamdulillah

    ReplyDelete
  6. akak dapat rasa apa yang nani alami.. kat opis akakpun gitu jugak.. memang sakit jiwa masa tu.. memang dah tekad nak hantar surat resign.. tapi lama2 takpun.. buat tak retijerler.. tapi sebenarnya kita kena berubahkan... cuma malas nak memikirnya.. kalau muda lagi okler kot.. tapi co akak kalau dia bising2pun buat tak retijer sebab bukan bos yang punya syarikat ..diapun keje macam kita cuma jaid bosjer.. jadi tak ler susah sangat.. nanti tukar bos baru lagi.. asyik tukar2jer.. kalau cam nani mungkinler susah nak ngadap orang yang samakan...
    kreatif gak budak2tu yerk... kalau dihantar ke kelas senini memang menjadi..

    ReplyDelete
  7. Kadang lbh pada ego...tkpe pekakkn telinga nanti dah cukup 5 thn boleh pencen dan stay all day long bersama ank2
    Mmg kreatip hakimi dan haikal...siap boleh lukis pergerakan

    ReplyDelete
  8. kurang asam betul ba wau sin awk tu. kalo ada peluang kat tempat, awak resign je. biar dia nyesal sbb biadap sgt. tu pun kira awk dah jaga waktu makan 1 sampai 2ptg. masih lagi tak puas hati. haihh...

    pandai gak kimi melukis. cantik jgk hasilnya. bagus la dia kumpul sendiri duit utk beli apa yg dia nak.

    ReplyDelete
  9. Did you know that you can create short urls with AdFly and make cash from every visitor to your short urls.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)