Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, June 20, 2013

Seminggu lagi 6 bulan... sekarang ni dah nak makan bubur..

Assalamualaikum...


Citer pertama, aku gi antar fiyya kat rumah BS.. and hari tu BS complain kata fiyya kuat nangis and tak nak dok diam skrg... merengek2.. menangis.. semua tak leh wat... hmmm.. semalam.. waktu fiyya tido.. BS buat bubur nasi, lepas tu blend halus-halus, suap kat fiyya... ooolllaaalllaaaa... fiyya makan bubur nasi tu dengan berselera... lagi seminggu fiyya 6 bulan... jadinya sebab tu fiyya tak senang duduk and meragam kot.. kan...

Alahaiii la omak fiyya.. tak pandai betul nak jaga baby.. almaklumlah.. dulu anak2 semua Mil jaga.. skrg ni nak kena wat sendiri.. tu yg haru... time haikal pulak, haikal ni jenis tak makan bubur.. dia makan nestom dlm botol... jadi senang keje mama dia.. kan kan.. tak payah nak membubur belaka.. sbb pernah try wat.. tapi mamanya yg makan.. hahahaha.. 



Ni gambar fiyya pagi tadi.. lepas nyusu... and sementara aku nak siap2 menempek bedak.. huwa huwa huwaaa!!!


Ok.. sebelum ni aku penah citer fiyya pakai minyak urut TYT... ini lah kotak minyak nye... beli kat Taiping.. when we Ols balik kg, sure aku beli sekotak minyak ni wat stock... 

Harga tulis kat situ.. botol besar ni rm9.90 je.. tahan hampir 2 bulan.. alhamdullillah.. fiyya tak de kembong2 perut or sakit-sakit angin apa.. :) 

23 comments:

  1. Salam nani..
    BS dan bagi makan yer..adeehh terawal seminggu yer..cepat membesarkan,diam tak diam dah nak masuk 6 bulan kan.. bagus yer minyak TYT tuh baby.../ nak cuba pun mana leh dpt kat sini kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu..
      tu lah.. BS komplen asyik nangis... smlm dah mamam bubur baru dia.. hmmm.. tak per la.. awal sikit je kan..
      nanti ummu kasi alamat kat email nani.. tau..

      Delete
  2. Lagi smggu nak 6bln xpe la..
    Jgn umo 3-4bulan dh kasi makan
    Rosak usus baby huhu

    Makin bambam la fiyya pasni

    Smlm akak tnye pasal baby khadeeja tu kan?
    Baby khadeeja tua sebulan dr fiyya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ar dik... gamaknya dah makin besar ni makin luas perutnya.. tak cukup makan...
      baby khadeeja 7 bulan rupanya.. patut nampak sama baya..

      Delete
  3. Ala takat awl seminggu tu tak ada masalah jgn bimbang. Anak-anak kakak pun bagi makan awal seminggu macam tu juga tapi cair-cairlah.. Tengok Ffya jenis macam anak kakak agaknya cepat lapar. Tapi budak macam ini bila kenyang tidur lena. Senang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak... buat bubur, lepas tu blend bagi hancur... BS kata dia bagi cair-cair... hopefully fiyya ok.. :)

      Delete
  4. Dah mula makan ye... nanti lena tidurnya tu sebab perut dah kenyang.
    Comel tul Fiyya hari ni.. seksi di tempat tido he he ehh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah amie... firdaus camne? dah start ke belum?
      fiyya tengah tunggu mama make-up.. :P

      Delete
  5. cepatnya dah dekat 6 bulan usia fiyya.tengok jari2 dia tu geram akak tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pejam celik, pejam celik.. dah 6 bulan kan.. memang cepat masa berlalu.. :)

      Delete
  6. Replies
    1. sama kita ye... :) TYT mmg elok kan..

      Delete
  7. as salam..

    guwam nyer tgk baby nih..
    by the way.. jika jas nak tau ttg detail car set tu.. jas tgk sini.. cik azue x jumpa email nak bagi detail

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.171064549721034.1073741840.167983063362516&type=3

    tq ya..

    if berminat kena bagi tau cepat.. cik azue nak jlan sekali next week

    wasalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam kuazue..
      ok.. nani dah masuk dlm page tu.. nanti nani inform ye.. thankss.. :)

      Delete
  8. Alahai omak ni, sianya fiyya nk mkn ye he hee
    Sama la ank2 dulu mkn nestum

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mama nye terlepas pandang.. ingat baby kecil lagi...

      Delete
  9. salam..

    best juga kan lihat progress baby yang cepat membesar ni..mereka sentiasa belajar perkara yang baru..skang dah pandai makan bubur pula..em, comelnya fiyya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam...
      betul tu yank.. seronok ikut perkembangan bayi kita.. dari kecil sampai dia besar nanti.. tak kan lupa sampai bila2..

      Delete
  10. patutlah meragammm.... rupanya perut fiyya tak berapa padat setakat masuk susu ye... nak kena mamam bubur barulah kenyang.... sib baik BS byk pengalaman.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak madiha... nasib baik BS ni jenis alert sket tentang bayi kan.. nak harap kan mama baby ni, tak perasan dia sbb siang keje.. mlm balik umah gomol2 fiyya, lepas tu tido.. tu yg tak perasan..

      Delete
  11. patut la..fiyya dh nk mkn bubur rupanya..
    bertambah bam2 la dia nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita tengok lagi perkembangan fiyya ye..

      Delete
  12. lama tak singgah sini tgk fiyya, owh...rindu...sejak line tenet cam pape je ni, menyepi dari memghuruharakan blog akak...kekekeke

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)