Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, June 24, 2013

Fiyya outing..

Assalamualaikum...

Saturday (22/06/2013)...

Cuaca agak berjerubu, pepagi lagi fiyya menggodek2 bangun tido walaupun cuti kan.. normally mmg fiyya bangun tido kul 7am.. so jangan ada hati mama or abah nak bangun lewat tau... 

Lepas dah mandi2 comel.. tak nak tido lagi.. fiyya dah minum susu sebotol.. mata still bulat.. hmmm ape lagi.. mama ajak mr mama kuar makan... breakfast nasi lemak kat gerai kampung.. (gerai ni dlm kawasan kampung pulau meranti) yang best nye gerai ni ala2 kampung and juadah semua ala2 orang kampung makan pagi.. segala nya ada.. laksa, mee kari, bihun sup, nasi lemak, roti canai, lontong, soto.. semua ada.. cakap je nak makan apa... 

Mama makan nasi lemak sambal kerang.. nyum nyum... mr mama makan laksa.. sakinah roti telor, hakimi & haikal makan nasi lemak telo mata.. and fiyya makan angin je.. :P hehehe..

Lepas dah makan... weOls jalan2 ukur jalan je... tak boleh lelama... sebab tengah hari tu nak hantar kak ngah aku yang dok Puncak Alam tu ngan family dia gi KLIA, diorang berlepas ke Sabah on that day.. hmmm.. ok ok.. lepas makan.. ronda-ronda and singgah kedai.. mr mama beli getah pipe untuk cuci kereta.. yang ada tak cukup panjang untuk di labuhkan dari tingkat 3.. so kena tambah lagi.. alhamdulillah.. 2 bijik kete siap di cuci.. tapi cuaca berjerubu sekarang ni.. cuci pun berhabok jugak.. kan..



Fiyya.. senyum je sekarang kalau nampak camera.. :) good gurl.. dah pandai amik gambar.. :)



  

Mr mama, Hakimi & fiyya.. kat gerai makan kampung Pulau Meranti.. nama gerai Kebayan Corner kot.. :)

mr mama suka bawa makan kat sini sebab tempat nya relaks.. :) ok lah.. nanti aku citer lagi..

Sekarang ni cuaca berjerubu.. anak2 tak skolah.. berita cakap skolah Selangor, KL, Melaka & Johor tutup.. :) so dok umah.. tapi dok umah pun boleh sesak nafas gak.. sampai asap dlm rumah.. kalau tutup tingkap pun lemas.. buka tingkap pun lemas jugak... harap2 jerubu ni boleh berlalu pergi dengan cepat..

21 comments:

  1. Replies
    1. tu la.. dah pandai betul nak amik gambar.. :D

      Delete
  2. haha comei gila...meh sini nk pegang sat

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik amik... pegang sikit je tau.. :P

      Delete
  3. Adnan Yaakob pun bagi cuti kat Pahang. Comelnya fiyya. Matanya jernih je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. nak tunggu tok khalid bagi gak ni.. uwaaaa... kasi lah cuti wahai tok khalid..
      >> baby mmg punyai mata jernih kan.. ;)

      Delete
  4. alahai comelnya fiyya...
    sana sini jerebu...aduh

    ReplyDelete
  5. Kak. Kedainya katne ni?
    Nak tau lokasi bleh?
    Dr exit putrajaya (elite hiway) tu jauh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke tesco bukit puchong - terus je sampai ada susur kiri ke dengkil/pulau meranti (terus Putra perdana), and ikut susur kiri tu sampai ada flat sebelah kiri, lepas simpang trafix light belah kiri kedainya.. cubalah nanti ye.. ahad cuti..

      Delete
  6. jauh jln2 yek fiyya, ko pun cuti gk ke kak arini? sesak napas betul aku nengok jerebu nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. keje dik non.... sama la aku.. sesak nafas dan sakit dada je rasa.. geram lah..

      Delete
  7. Assalamualaikum nani..
    wah mesti seronok mkn kat tempat gitu kan..tgk fiyya kemain comel n bersemangat lagi..
    mak still buyung nie baru bangun tido siang..haaa..penat lak..rs badan tiap2 minggu naik kilo..seme baju jubah2 dah ketat wooo..huhuhu...
    teruknyer jerebu kat sana tuh kan..tiap2 tahun same prblm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam makyong..
      tu lah.. tengok makyong masih lom kuar baby.. gigih apdet blog.. ape pun selamat membilang waktu lah.. :) hehehe..
      hahaha.. dah bape kilo naik? nani pun bukan main lagi badan di pam pam skrg ni.. :P
      betul.. jerubu tiap2 tahun.. tahun ni teruk gak..

      Delete
  8. Nani akak memang sangat suka makan kat tempat gitu ... Nampak lebih santai.. selalu nya makanan lebih dekat dihati... chewah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. suami nani cakap kedai camni santai.. memang selalu dia bawa sini.. nak makan apa semua ada..

      Delete
  9. wah..fiyya bekpes kat luar ye...syok ye...jgn terkena virus jerebu ye..

    ReplyDelete
  10. hati2 fiyya jgn asyik nak keluar berjalan ye tau.. cuaca skrg tak sesuai sgt utk outing lagi2 utk budak kecik2 ni...
    dah cerdik dia org nak ambik gambar dia dah standby.. hehe..

    bab cuti sekolah ni bdk2 mmglah suka.. tp parents yg kelam kabot tak tau anak2 nak letak mana.. terutama bagi ibu2 yg kerjalah.. hihi.. lg satu yg tak syok nnt nak kena ganti sekolah pulak.. alahaiii...

    ReplyDelete
  11. hehehe comey dier.. semua plan weekend KA kena tanggug gara2 jerebu huhuhu

    ReplyDelete
  12. Ffya cuma makan angin pun montel juga:)

    ReplyDelete
  13. dah kata pun gurgle....tau je dia nak melawa hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)