Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, May 17, 2013

Breakfast pagi ni..

Assalamualaikum...

Ok... pepagi tadi sambil gigih panjat tangga dok amik gambar baby burung... lepas dah snap tu... terus letak phone... masuk dapor... baby fiyya lak lambat bangun pagi tadi.. normally kul 6.30am dah bangun, tapi hari ni lambat.. sampai pukul 7.30 masih tak mengeliat lagi atas katil... 

Terus ke dapor, masak air wat air teh untuk mr mama.. tumis kacang panggang dengan bawang putih, bakor roti dlm oven tau.. Toaster aku ROSAK!! .. lepas tu sambil goreng sosej and satu lagi dapor sambil tumis nak wat sardin.. aku guna sardin ADABI.. ok lah rasa dia.. ikan pun ok gak.. hmmm lulus kiranya.. pagi ni dah.. ready breakfast... 

Aku bawa bekal.. sempat lagi snap roti tu .. simple je breakfast pagi ni... cili api tu wajib, sebab aku suka sandwich yang pedas2... mr mama lak takot nak makan cili api merah tu.. dia makan cili api hijau.. hmmm takot ler sangat kan.. huhhh.. :P tapi ye lah.. mr mama kan ada gastrik.. (alasan).. :P  



Roti bakar, with kacang paggang, sardin, cili and on top tomato slice.. takde stok timun and salad... 




ok lah kan... alhamdullillah.. 2 sets of sandwich for my breakfast today.. kenyang.. just taking 1 set dah kenyang.. pedas lak tu.. 1 more set tinggal untuk tea time lah.. sbb lunch punya aku dah tapau nasi siap... jadi tak perlu risau whole day in office.. tak payah kuar office to buy makan pun... hmmmm.. 

Ok uOls.. nak citer per lagi.. 

SELAMAT BERHARI MINGGU untuk semua.. TATA

20 comments:

  1. Kita breakfast dgn spagetti tadi... lapo balik nampak sandwic kcg panggang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow.. sedap makan spageti yer... :)

      Delete
  2. hhhmmm.. breakfast roti je kita.. :)

    ReplyDelete
  3. bestnya. saya hari2 breakfast beli kuih 3 ketol 1 ringgit. malas nak buat sarapan punya pasal hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je.. kita pun hari2 beli kuih 5 ketul rm2.. tapi hari ni nak makan roti lak..

      Delete
  4. salam,

    breakfast yang menarik dan sihat

    tomato tu nampak sgt lazat :)

    kita pun suka sardin adabi..sedap dan murah ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam atie..
      tomato mmg sedap makan gaya sandwich gini.. sedap sangat rasanya.. :) segar.. :)
      aah.. betul adabi kecil rm2.19 per tin..

      Delete
  5. sempat lagi nani buat bekfes yg mebeles tuh yer sblm gie kerja..mcm biasalah terliur gak nengok..hgeheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan hari2 ummu... ni kebetulan je ada bahan.. and ada time.. kalau tidak tak buat apa pun.. beli kuih je.. hehehe

      Delete
  6. Hari tu saya buat sandwich sardin tapu bukan utk sarapan tapi utk dinner. Gara gara tak tau nak makan apa......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. betul tu.. kadang2 kita pun sama.. dinner cucur pun ada.. goreng pisang pun ada.. hahahaha

      Delete
  7. esok hari sabtu kak zu nak buat sarapan begini utk budak budak kat rumah ni...

    ReplyDelete
  8. Kira macam healty breakfast tu..ada carbo..ada protein...ada sayur...hihih

    ReplyDelete
  9. Greetings I am so happy I found your webpage, I really found you by
    accident, while I was looking on Bing for something else, Anyhow I am here now and would just
    like to say thanks for a fantastic post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read
    it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when
    I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the
    excellent work.

    Feel free to visit my web-site ... book of ra online spielen um echtes geld

    ReplyDelete
  10. saya makan nasik lemak pagi tadik bila nengok ni insap kejap...

    ReplyDelete
  11. Rajin nye. Sy pun kdg beli cam ni je utk bfast.

    ReplyDelete
  12. salam..

    wah..menu breakfast yang simple tapi sedap dan mengenyangkan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)