Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, April 19, 2013

It's Mr Mama Birthday Today and entry rojak....

Assalamualaikum....


Bertemu lagi di hari jumaat penghulu segala hari... 
Dah hari akhir bekerja, esok cuti, pada yang keje hari sabtu, selamat menjalankan tugas anda esok... keje baik2... for sure esok mr mama ajak wat house cleaning.. masih ingat lagi.. rasa tak sabar pun iyer juga.. sbb sesekali nak house cleaning ni rasa best juga.. lepas house cleaning tu rasa puas hati sangat.. nak cat rumah dengan warna baru rasanya cam tak daya nak aleh2 kan perabot.. so biar dulu pasal cat dinding yang berkulat tu.. lain hari baru fikir... kan.. 


It's MR MAMA birthday today... hari ni genap mr mama umur 37 tahun..
19/4/2013... semoga mr mama menjadi abah yang sentiasa menjaga keluarga dan sentiasa di murahkan rezeki serta di beri kesihatan yang baik.. aminnn ya robbal alamin... i just bought him present.. tapi bukan lah mahal benor.. kira ok ok lah wat tengah2 bulan ni kan.. :) hehehehe.. :P 


Ok.. kali ni nak selingan dengan gambar2 yg aku amik minggu ni, semua by phone camera... 


Jom layan sambil aku story behind the picture. 


KFC Korean Chrunchy ni, mr mama beli that day yang aku request nak makan.. ingatkan balik keje, mandi2 and kuar dinner kat restaurant kfc, rupanya mr mama take away.. 



T

Ini bunga kantan, (mcm la uOls tak kenal kan) hihihi sorry....
Bunga kantan ni tapau dari hometown... banyak tak? kalau beli kat KL ni sebatang pun rm2 kan.. mahal woooo.. kadang2 buat laksa pun tak letak bunga kantan... memandangkan bunga kantan kat rumah tok/wan just next to rumah mak/abah aku tu tengah sehat2 dan banyak bunga.. so mr mama gi kutip siap2.. hehehe thanks tok and tok wan.. :) 



Ini lak udang lipan... pun import from pantai remis... sekilo rm2 only.. murahkan.. kalau kat KL ni sekilo rm7 and above.. mmmmmmm.. berbaloi kan.. i just bought this for only 1kg.. banyak2 kang tak sedap plak kalau simpan lama2... kan.. 


This is Ikan Bawal Masak 3 Rasa Berselimut... hmmmm kenapa berselimut litup.. sebabnya banyak sangat kuah.. dah tuang hover2... aleh2 sket lagi nak tumpah.. hehehee.. nampak 2 kepala je tu.. hihii



Ni gambar fresh... baru semalam, balik keje lepas mandi2 tengok baby fiyya lepak depan tv... tengok citer upin ipin lak tu.. so clever.. diam2 je tengok tv.. kan.. :) senang keje mama/abah boleh masak dulu.. hehe...



Ok lah... ingat nak sambung part 4 picnic telok senangin.. tengok kalau free2 time petang ni leh sambung ye.. :) insya ALLAH.. :) 


See you.... :) 



16 comments:

  1. selamat hari lahir buat mr. mama semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. serta diberi kesihatan yg baik...

    ReplyDelete
  2. Happpy birthday..baby fiyya dah pandai tgk upin ipin yer...

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir mr.mama...muda lagi tu

    pandai baby tengok tv ye...budak2 zaman sekarang..hihi

    ReplyDelete
  4. owhh.. mr. mama sambut besday ari ni ye.. hepi besday buat mr. mama aka mr. jass.. hehehe... akak sambut besday end of this month ;-) tp biasanya besday jarang bersambut pun... kekekee..

    en. hubby akak pun kidnap gak bunga kantan balik kg baru2 ni... masa anto kakak lepas cuti sek aritu dah kidnap.. ni balik anto lepas kakak dini cuti sekolah tutup sbb histeria pun kidnap lagi bunga kantan.. sampai tak terhabis guna pulak.. haha.. tamak kan?

    ReplyDelete
  5. amboi...pandainya baby fiyya tgk tv...nampak baik sgt...dan bijak!!

    ReplyDelete
  6. happy brday mr.mama
    pandainya fyya tgk tv, cm org bsr. tgn tu mesti dok x diam kan..

    ReplyDelete
  7. hamboi pandainye sikenit tu tgk tv.

    hamboi cantiknya blog dia. hijau. sejuk mata memandang. pandai buat blog.

    hamboi sedapnya bawal masak 3 rasa tu. meriah kuahnya..

    ReplyDelete
  8. epy bday bt mr mama akak ek,...

    murah betul udang lipan tu kak, udahla beso2... apasal ek murah sgt musykil betul aku

    ReplyDelete
  9. byknya cerita sis...sonok baca..neway hopy birtjday to ur other half..

    ReplyDelete
  10. Salam nani....HAPPY BIRTHDAY MR MAMA.Arini perak cuti tau....jgn jeles.Klu dok pantai Remis..leh la berdondang sayang ...rehat2 depan tv..hihi

    ReplyDelete
  11. Happy birthday untuk Mr Mama kesayangan dia... entry rojaknya tu sedap2 pulak ye Nani...he he ehh.

    ReplyDelete
  12. Meriah nye kek birthday mr mama....sedap tak yg Korean tu....mcm was2 nk beli sbb pikirkn kuah tu...

    ReplyDelete
  13. Happy besday tu MR mama.. Ikan bawal tu dah ala2 siakap 3 rasa je..hheee, mnyelerakan

    ReplyDelete
  14. tetiba rasa nak mkn kfc..huhuhu
    oh ye..happy belated besday utk mr mama kesayangan nani

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)