Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, March 15, 2013

Majlis Cukur Jambul Safiyya


Assalamualaikum....

Apa khabar semua...
Lama benor tak bersiaran...
sejak dok dalam pantang tu, mmg dah jarang2 leh jengah blog.. blog sendiri dah terkapai2 macam nak mati lemas.. banyak sangat sarang labah2.. and lepas citer pasal BONUS hari tu.. aku balik kampung... dah lama tak balik kampung since raya puasa lepas.. jadi nya balik kampung kali ni sbb nak uruskan kenduri cukur jambul Safiyya.. lama gak aku kat kampung.. alhamdullillah.. semua acara berjalan dengan lancar.. syukur...


And now aku dah keje... baru 1st week masuk keje... setelah sekian lama tak masuk ofis... cer korang bayangkan.. bape punya berlonggok keje aku kena buat... tak BERKESEMPATAN pun nak curi2 masuk sini.. hari ni aku CURI gak sikit time nak apdet sbb dah terlalu rindu dengan KAWAN-KAWAN BLOGGER... :) korang rindu aku tak? cewahhh cam ape tah soklan.. >>tak leh blah<< 


Oleh kerana banyak sangat citer.. tapi tak tau nak start yg mana dulu... aku masukkan gambar kenduri cukur jambul Fiyya ye.. biar banyak sikit gambar.. terubat gak rindu korang kat aku fiyya.. :P :P 






Fiyya OTW nak balik KL dah time ni.. ( saja boh gambar ni dulu.. )


Ok.. ni fiyya di pagi hari kenduri... berbaju merah gitu.. CNY katakan.. merah ler.. :P (tak de kena mengena ngan CNY okey.. cuma baju ni kaler merah je)


Ni gambar fiyya di hari yang sama.. cuma dah tukar baju.. gaun ni di hadiahkan oleh ibu saudara.. so testing time.. :) caaakkk aaaaa !




Kenduri bermula dari kul 12 tengah hari.. para tetamu semua ialah sahabat2 ayah mertua aku.. :) kenduri wat kat umah mertua.. :) 



(posisi lain )





Sambil berselawat.. fiyya di bawa untuk di potong jambul... mr mama and FIL yang jadi perantara..  



 

Seronok fiyya.. sikit pun tak nangis.. diam je.. :) alhamdullillah... semuanya berjalan baik.. :) dan sangat2 lancar.. 




Dah habis acara di dalam.. ni lak acara makan.. 




Para hadirin menjamu selera.. :) 




Aku, Fiyya.. mak, mak mertua, abah, dan yang lain2 tu anak + anak buah.. :) bergambar bersama.. :) 




Aku dan fiyya.. sama tak muka? hehehe
:P



Selepas maghrib.. bapa mertua menggondolkan rambut fiyya.. alhamdullillah.. fiyya tido je sepanjang masa rambutnya di gondolkan itu.. 



hmmm lepas tu kepala fiyya jadi cam ni.. :) 
bersih sampai tak de sehelai rambut pun.. 
utak cheng.. 



Dah dah.. fiyya dah ngantok time ni... nak tido dah.. gud nite all.. :P 

hmmm itu la citer di sebalik gambar yang aku nak share kat sini... 

Nak start macam mana dah tak tau.. ni dah nak tutup story.. 

Esok cuti... selamat bercuti utk semua... :) aku setakat ni alhamdullillah.. semakin pulih dan bertambah sihat.. syukur pada mu ya allah... fiyya pun bertambah gebu dan montok.. nanti aku tempek current picture fiyya.. so stay tuned..  :)


Semoga berjumpa lagi.. insya ALLAH.. 

terima kasih pada yg sudi dan masih berkunjung ke sini.. 

13 comments:

  1. Pejam celik pejam celik dah keje kan. Sygnye nak tinggal bb tu. keje kat mana.

    ReplyDelete
  2. ha..ha...ha...gegel xmarah ke Nani ikat kaki dia ngan bedung, dah macam ikan duyung hu...hu...apap2pun cepat betul dia membesor, rasanya baru semlm Nani beranak kann.kan...

    ReplyDelete
  3. chomel fiyya..ewah kemain lg dgn gaun ye..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..congrats kak..

    ReplyDelete
  5. comel jer sikecik fiyya wpun dah utak cheng!

    ReplyDelete
  6. macam same jer je kiter....tpi riny wt cukur jambul anak riny awal ckit....since umur baby 32 hari...:)

    ReplyDelete
  7. Salam mam nani..eehhh rindu betul kat mak nani nie..asyik tertanya2 manalah pegilah apalah citer..tak masuk keje lg ker..hhehe..dah besar & makin comeyy fiyya yer,,mak nani pun dah kurus..mana gambah abg heikal takder pun...anyway welcome back..mak yeng masih berpergian nie...hehe

    ReplyDelete
  8. Wallaaa... comelnya... selamat kembali Nani... windulah.. sape tak windu dia... he he ehh.

    ReplyDelete
  9. salam mama fiyya...
    syukur... dah abis pantang & dah mula kerja... mmg mula2 kerja lepas pantang mmg kelam kabut kan... byk benda nak kena take over & settle dgn sebaiknya..

    apa2pun.. syukur majlis fiyya berjalan lancar...

    ReplyDelete
  10. baik nyer bby fiyya, bile lah aku nk nengok bby ko nih kak... aduhla... sedapnyer bau bby kecik kn

    ReplyDelete
  11. Comel bby fiyya berskirt merah..hehee

    ReplyDelete
  12. Saya rindu kat akakkkk!!!!!!!
    Tahniah kak!
    Fiyya comel, jadi anak solehah ye :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)