Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, March 20, 2013

Bihun Kari for weekend...


 Assalamualaikum....

Mengantuknye... semalam tido awal, tapi every 2 hours sure jaga.. orang beranak kecik kan.. biasa la rutin setiap malam camni.. padahal fiyya ok je.. cuma aku je sendiri jaga.. tengok fiyya kot2 nak susu.. tapi fiyya tido nyenyak.. alhamdullillah.. ni bukan kes anak kejut mak.. dah jadi mak kejut anak.. dah beranak yang ke-4 ni baru aku rasa fiyya mmg jenis tak berapa nak menyusu malam.. dulu2 since kinah sampai ke haikal.. asyik2 kena bangun bagi susu atau buat susu... 





Nak citer pasal mee/bihun kari weekend lepas... alkisah aku wat hari sabtu sebab menerima kunjungan tetamu merangkap sahabat blog gak.. kenal dah lama.. jadi dah jadi kawan rapat.. dah macam adik sendiri... jadinya menu apa yang aku nak wat.. yang aku sendiri leh melantak skali... mak pesan mee tak leh makan.. nanti kembang urat kat dlm badan.. leh demam.. atau pun skrg tak sakit.. nanti2 tu sakit.. blom tua la maksud mak, dah sakit itu ini.. tul kan kan kan... 



okeh.. buat mee kari / bihun kari.. banyak kali ni.. sekali buat untuk makan anak branak dan kebetulan adik ada datang umah.. skali lah tu.. 

And aku apa lagi.. tempek plak gambar mee kari aku tu kat fb.. kakak aku yg dok shah alam tu pun tengok.. the next day on sunday, dia pepagi sesudah subuh.. kul 6 pagi tu.. dah sms bagi tau dia nak mai umah makan mee kari.. erkkk.. mee ada kari dah tinggal sket.. aku bagi tau kat mr mama, so dia pun kuar ke kedai beli santan and paste kari tu.. jadi lah lagi 1 peruik kuah tu on sunday.. jadi makan lagi sampai kembong on sunday tu.. puas khatam makan  mee kari kali ni.. nyam nyam... 




and ini lak red velvet kek yang sedap buah tangan dari adik blogger yang datang rumah melawat... terima kasih dik.. sedappppp sangat kek ni.. pekin2 makan pun 2 hari dah licin... isyyyy nak kena order lepas ni.. nak buat belum tentu lulus sedap camni... ahakkkss..

Ok.. citer for the day.. still not up-to-date tau.. sbb ini kisah last week... masih banyak citer terpendam.. aku akan masukkan sikit2 sekiranya berpeluang.. insya ALLAH.. 

Nak sambung wat keje.. tender nak closing this monday.. ahaaaak, bizi bizi bizi kuasa 4

18 comments:

  1. Salam maknani...
    sedap lak tgk me kari tu..nie nak kena korek resepi gak nie..tak tahan tgk saja..hehehe..dulu pun ms menyusu aidan kerap sungguh bangun malm tiap 2 jam blh dikatakan..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Semakin lapar dibuatnye bila tgok mee kari nih...huh!

    ReplyDelete
  3. sedapnya bihun kariiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  4. sedapnya kak...leleh ayaq liur dah ni...haihhh

    ReplyDelete
  5. Kak, buat lg nk dtg umah nk mkn :)

    ReplyDelete
  6. agaknya fiyya sama mcm alin... 3 org anak akak.. hanya alin je yg tak berjaga mlm mintak susu.. masa dlm pantang hingga alin umur 3 bulan je bg susu.. lepas 3 bulan.. dia langsung tak bangun menyusu... kdg2 berjaga bila kita buat susu dia taknak minum.. membazir je susu.. last2 akak standby dgn air masak je.. bila dia terjaga akak bg air masak. itupun dia minum sikit je.. tp at least takdelah membazir mcm kita siapkan susu kan.. last2.. lama2 alin langsung tak bangun mintak susu... kiranya.. start dari umur 3 bulan sampailah ke sekarang.. memang antara anak yg paling mudah dijaga.. mak dia tidor nyenyak sampai ke subuh.. dlm pukul 6 atau 5 lebih barulah dia bangun nak susu... alhamdulillah.. senang sgt nak jaga...

    ReplyDelete
  7. senangnya la cmtu klau bby x jaga mlm nak susu....tp kadang kita plak yg risau kan....anak2. ...mcm mcm pesen kan kak....

    sedap plak nmpk mee kari tu...smlm bru buat kari...ada lgi tu...mkn ngan roti jala je...:-)

    ReplyDelete
  8. nak resepi....ngade kan?? hehe...

    sy pun baru tau mkn mee, laksa n yg sewaktu dgnnya kena pantang 1 thn...sy dah tibai awal2 dah....mana tahu...huhu...

    ReplyDelete
  9. ok, tetiber aku jd terliur mee kari maju junction!

    ReplyDelete
  10. rajin nyer awk..lama dah jugak tak mkn mee/bihun kari..terliur pulak

    nani keje pumping tak susu..rindu pulak zaman pumping ni..:D

    ReplyDelete
  11. tu sebab tuhan jadikan ibu yg mengandung, dan ada susu badan..sebab lelaki tak laratnya nak bangun acap kali tgh2 malam..hahahaa..saya sendiri tak larat..so saya amat respect kaum wanita :)

    ReplyDelete
  12. baru makan mee kari ketam teringat2ler pulak... rasa cam nak buat mee kari ketam sendiri baru puas makan....

    ReplyDelete
  13. wah..nampak sedap sgt tau mihun kari tu..terliur tgk..

    ReplyDelete
  14. D5 suker makan bihun kari mmg best arr kalau kuah nyer dah semalaman lg best kan akak, terliur tgk kuah tu huhuhu nk semangkuk kalau boleh hehehhe..

    ReplyDelete
  15. sedap2 semuanya.. terliur la pulak.. kiki

    ReplyDelete
  16. uh2 terliur nengok mehun kari ko tuh kak, lama dh aku tak bt mee kari, ni yg rasa brkobar2 nk bt mee kari nih... ujung minggu kang boleh le hehehe...

    ReplyDelete
  17. huwaaaaaa...terliur aku tgk mee kari tu...huwaaaaaaa....dah la mak jemah puasa minggu ni..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)