Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, December 07, 2012

Bayar hutang kat anak2...


Assalamualaikum...


Semalam on M.C.. so sehari je dapat bersama anak2.. lepas tu hari ni dah masuk keje.. kena settle kan dulu pending work dan handover semua barang.. lepas ni nak lapangkan dada bila tetiba masuk wad ke, hari tu tak senang hati dok spital... memikirkan banyak keje tak sempat h/over kan.. lepas tu blood pressure naik tau.. sampai ke bacaan 140/100.. risau gak.. kalau tak fikir bohong sangat la kan... lepas few days baru ok.. darah dah mula stabil..  



So far setakat ni ok... terima kasih pada semua yang mendoakan aku.. semoga allah memakbulkan doa kawan2 semua.. :) insyaALLAH.. aminnnnnnnnnnn...





ni la keje aku smlm... sempat gi iOi.. gi cari barang yang masih on hold... tak sempat nak beli on that day.. so dah kuar spital.. terus gi cari dulu.. kang masuk spital balik senang.. tak payah memikir towel, tilam dan mandian travel pack baby ni.. hmmm.. alkisahnya aku pesan kat mr mama.. soh beli towel baby.. so dia beli besar.. tahap towel org dewasa.. tak sesuai plak nampak.. gamaknya jenuh membalut la baby nanti sbb towel besar sangat tu.. hihihihi.. ape pun terima kasih mr mama... sbb tetap bertungkus lumus menunggu kelahiran baby ni.. :) hihihihi.. 




Sempat bawa anak2.. ni la bayar utang.. kesian kat sakinah.. 7 hari dlm wad, dia yg jaga adik2 dan uruskan rumah.. so bawa kuar jalan2 dan bagi makan nasi goreng kegemaran nya.. semua dapat sorang sepinggan nasi goreng.. anak2 aku ni kalau makan.. mana sekali pun, menu diorang sama je.. nasi gorenggggggg belaka... tak de menu lain tau.. walaupun gi makan kedai nasi beriani.. percayalahhh (lagu siti norhaliza)



Mulanya haikal kata nak minum je.. so kinah beli milo je utk haikal.. tapi last2 dia nampak nasi goreng kinah ngan kimi sedap.. so dia plak merajuk.. kena la tunggu order nasi goreng dia plak.. merajuk kejap sbb nasi goreng dia lambat siap.. ramai giler orang tau.. dah gi hari member aeon kan.. sure la jem luar dlm aeon tu..




Kimi cam biasa... nasi goreng USA.. sbb budak ni suka all in one.. ada ayam.. ada telor.. hmmm sesuai sangat kan.. makan sampai licin tau.. hehehe




kinah terpaksa stop makan sbb nasi goreng haikal lom sampai kan.. tu majuk tu.. muka muncung je.. kuangx3.. mmg haikal suka merajuk lately ni.. mgkn sbb nak dapat baby kot kan.. 



ni muka haikal tengah marah kinah.. sbb soh gi tunggu depan stall nasi goreng tu.. hmmm apo2 je la kan.. macam2 perangai anak.. hmm sabo jer ler..


:) korang bekfes apa? hmmmm lama rasa dah tak tanya soalan tu kan.. aku sure lah makan roti canai, sbb dah 8 hari tak kena roti canai tau... kah kah kah kah.. mr mama plak skrg giler makan tosai tau... siap makan tosai banjir tu.. aduyaiii.. pembawakan budak betul... :)


Ok lah.. sambung lagi lain kali... 


Sayang semua.. :) 


Assalamualaikum..


TATA

24 comments:

  1. salam naniiii....bagusnya da anak & kakak cam Kinah..mmg bertanggungjwb betul.Nani dok sepital lama2 pon..rasa lega sbb kinah ada kat umah...tuk jg adik2nya.
    Semoga dipermudahkn ya nani...

    ReplyDelete
  2. akak...baru ada kelapangan untuk terjah blog akak...baru pas discharged ke? alahai...tetibe risau plak ni...hope akak sihat2 je kan, dan baby sihat2 jugak hendaknya...

    ari ni bekpes nasi goreng...nyum3...pastu bantai telur masak separuh sebijik....dan sekarang....uloang alik tandas, rasa nak muntah memanjang...

    ReplyDelete
  3. Salam makyong... alhamdulillah dah masuk kerejo yer...eloklah tuh setelkan dan handover barulah tak risa nanti...wah seronok depa bila mamanya bayar hutang yer...heheh..takper janji anak2 hepi dah terpisah 7 hari kan...anyway..take care makyong..jgn risau2 yer..bykkan berdoa...makyeng harap makyong akan berjaya keahirnya inshaallah..

    ReplyDelete
  4. bape bulan dah akak pregnant???
    sabarnya kinah melayan si adik :)

    psst~dah umumkan pown...akak lah pemenang tu ;)

    ReplyDelete
  5. Untung ada ank dah besar kan boleh jaga adik2... :D

    ReplyDelete
  6. I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was curious what all is required to get set up? I'm assuming having a blog
    like yours would cost a pretty penny? I'm not very web savvy so I'm not
    100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Cheers
    My web site > geld verdienen im internet erfahrungen

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah....semoga Kak baik2 je..
    InsyaAllah semuanya selamat..amin...
    tak sabar nak tgk baby baru kan...:)

    ReplyDelete
  8. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something
    that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.

    I'm looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!
    my page: affiliate programs directory

    ReplyDelete
  9. bagusnya...
    anak dah besar , boleh tolong2 kan

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah nani back to normal life.."korang breakfes apa?" heheheh..itu budak-budak...sy yg mak budak pun suka ns grg kampung..sbb mnr2 kedai pun wat ns grg kampung akan best..kalau itu pun tak best alamat nya tak lama la tu berniaga kan?
    orite selamat menyediakan / handover apa yg patut..dan perlahan2 wat keje tu...bertenang n take care

    ReplyDelete
  11. Samalah bujang2 kami... semuanya nak order nasi goreng terutamanya nasi goreng pattaya walau ke mana saja tempat kami makan!
    Jaga kesihatan ye Nani..

    ReplyDelete
  12. moga selamat segalanya ye... feberet kimi sama ngan feberet kakak dini.. nasi goreng usa wajib.. kalau gi kedai yg ada menu western feberet dia mesti chicken chop! hehe..

    ReplyDelete
  13. Good day I am so grateful I found your webpage, I really
    found you by mistake, while I was researching on Aol for something else, Regardless I am here now and
    would just like to say thanks a lot for a tremendous
    post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I
    don’t have time to look over it all at the moment but I have book-marked it and also added in your
    RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot
    more, Please do keep up the great jo.
    Here is my homepage : simple way to make money online

    ReplyDelete
  14. CikmoT>>>>
    Cukup ke roti je.. :P


    AzatieSayang>>>
    tu la pasal... sib baik kakaknye dah besar.. boleh harap kan dia gak.. kalau tak nak numpang kat rumah sape la... kan... susah hati...


    therosputih>>>
    aah.. baru discharged 5hb lepas... boring gak dok spital 7 hari.. tapi tak per la.. utk kebaikan kan..
    >> u have to take care too... coz tengah2 camni mmg tak selesa manjang... kan


    Ummuaidan>>>
    wassalam.. tu la makyeng.. sian makyong... kan.. tapi nak wat camne.. dah dugaan allah bagi.. redha je la.. skrg ni semua under control.. hopefully semua nya baik2 belaka ye.. thanks too kerana mendoakan makyong ya..
    sib baik ada anak dara besar leh tengokkan adik2.. tak de la rasa beban sangat dok spital lelama... :) thanks too kakak kinah banyak bantu mama.. :)


    Didiey>>>
    akak dah 8 bulan... insyaALLAH due anytime.. moga2 semuanya baik2 belaka.. doakan akak ye.. :)
    thanksss.. akak menang kat sana.. thanks for inform me.. :)



    ReplyDelete
  15. Ratu Hatiku>>>
    tu la kan.. sib baik ada anak besar.. leh tolongkan tengok adik2.. syukur pada allah atas petunjuk semua ni.. :)


    aTieYuSofFamily>>>
    thanks atas doa buat akak nanti...
    aminnnn ya robbal alamin...


    Mazliza Abd Razak>>>
    tu la kan.. sib baik ada.. :) banyak sangat membantu.. :) syukur pada allah..


    nadia rashid>>>
    Ramai orang suka nasi goreng kan.. nani pun.. tapi nani suka nasi goreng yg nani wat.. hahahahahaah.. x-tra pedas dan ada lauk... ehehehe.. lauk ikan goreng.. :P


    Amie>>>
    macam sakinah.. suka sangat makan nasi goreng patayya.. kadang2 sampai soh dia order benda lain.. ehehehe.. asyik benda sama je.. :D selera masing2.. tapi kita yg tengok pun tak lalu..

    ReplyDelete
  16. MaDiHaA a.k.a RatNa>>>
    lor akak.. sama sebijik cam kimi.. kan umur diorang sama.. gamaknya perangai sama ni.... kimi suka makan nasi goreng USA... kalau kedai western chicken chop.. hehehe.. :D kimi lahir bulan 12.. 20 hb december..

    ReplyDelete
  17. kak, semoga akak cepat sembuhh. email akak nadia belum reply kan. selalu tabiattt lambat reply email.sorry tau. tahniah kak dapat hadiah. nanti nadia contact akak depat email k. ;))

    ReplyDelete
  18. bagus persiapan buat awal2kn.. tak lah nati klam kabut... semoga semuanyer dipermudahkan.. insyAllah..

    ReplyDelete
  19. Salam, si ibu muda sgt2 n comel. Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete
  20. Wah...hantu roti canai ek nani ni....untung ada kakak yg boleh tengokkan adik...

    ReplyDelete
  21. jaga diri baik2 yerk nani... apa2 nanti updateler walau sdkit kat blog yerk nani...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)