Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, November 29, 2012

Weeks 31: Cucur Udang Kuah Kacang


Assalamualaikum...


Alkisahnya... kelmarin nak makan cucur udang + kuah kacang.. tapi jeng jeng jeng.. ni la jadinya lama tak masuk dapor.. haaaaaaaaaa.. teruk bebenorkan... stok tepung leh habis.. sebutir tepung pun takde.. hahahaha.. padan muka mak buyong.. nak makan cucur udang + kuah kacang tak jadi.. 

So smlm lepas balik keje.. gi kedai ngan mr mama terus.. beli tepung dan sikit lauk pauk lah.. ingat tu.. nak wat cucur udang kan.. alhamdullillah.. menjadi... :) 

Cucur Udang + Kuah Kacang ni mmg bukan aku yg wat lah... tau tau dah siap... smlm aku yang amaaattttt amaattttttt sakit pinggang.. skrg ni dah sakit pinggang kaw kaw punya tau.. aduhhhh tak tahan rasanya... so siap je mr mama wat cucur udang.. sakinah pulak masuk dapor panaskan kuah satay.. jadi la hajat nak makan cucur udang kuah kacang tu.. alhamdullillah.. kenyang.. dinner ni je malam tadi.. (aku lah) org len makan cucur, makan maggie, makan nasi lagi.. 









Mr mama siap goreng sosej lagi.. boleh la aku makan ala2 makan rojak mamak tu.. ada macam2.. cuma aku tak lah sampai nak celur2 taugeh and hiris2 timun.. dah nama pun org sakit.. makan pun org sua kan.. so jangan demand okehhh!!!!... 




Tak payah la nak letak resepi kot ek.. bukan payah sangat nak buat cucur udang ala2 versi campak ni.. tarok je apa korang suka.. then kuah kacang tu mmg aku BELUM LULUS wat tau.. so kebetulan hari isnin lepas haikal nak makan satay.. jadi kuahnya aku simpan.. biasa la.. budak kalau makan satay bukan nya dia nak cicah2 ngan kuah.. kan kan..

Sib baik ok, ada kuah satay.. kadang tu kalau lah aku teringin sangat nak makan cucur udang kuah kacang ni.. aku sanggup gi beli kuah satay kat hj. samuri Awan Besar tu tau.. jangan pelik plak.. just go and buy kuah je.. rm10.. ok lah.. nak wat pun kena ada kacang, cili, bawang itu ini.. blom tentu jadi.. kalau beli tu dah tentu2 siap and sedap.. hehehe burok perangai mak buyong ni.. huhh!


Ok.. hari ni gi check up appoitment kat klinik puchong.. so ini ialah auto publish.. biasa la.. aku kan suka nak apdet story awal2 waktu masuk keje.. so hari ni dah tentu tak leh apdet story sbb masuk lambat.. jadi kena la siapkan awal2... nanti aku balik klinik aku terjah blog korang ek.. ok..


Bye.. 

27 comments:

  1. Salam makyong...
    Aaaa kesian makyeng dengar makyong sakit2 nie.. mmg cabaran disaaat2 akhir kan..betis dah sembap ke blom? mungkin ameklah cuti sehari dlm tengah2 minggu tuh rest yer.. takut tekanan sbb asyik sakit pinggang jer kan...
    nengok cucur udang jadi terliur lak..nak wat takut tak cukup bahan...kuah kacang tuh dah pas dah kalau buat..hehehe

    ReplyDelete
  2. salam Nani adui telriur akak nengok cucur udang ni siap ada kuah kacang lagi tunggu ngap saja tu huh kena sersilat jugak kat dapur nk buat jugak ni heee

    ReplyDelete
  3. Mujur baru makan cucur udang...fav akak ni.

    ReplyDelete
  4. all time favorite dari kecik kami sekeluarga, cucur udang berkuah kacang

    ReplyDelete
  5. nani mahal jugak eh kuah satay dia rm10..aritu mkn satay samuri ada yg kuah pedas tu..sedap betul..jarang yg sediakan kuah pedas..biasa campur seme dlm 1 kuah kacang...

    sy klu nak mkn mcm ni...reheat je kuah kacang untuk pecal tu instant yg dlm pek tu...ha jadi lah hehheh..

    ReplyDelete
  6. Sedap nyee laaaaaa >_<
    Lama x makan..

    ReplyDelete
  7. senang kan samuri jual kuah kacang...kalo ada org nak dtg umah time raya, beli je kuah kacang tu mkn ngn nasi himpit...

    ReplyDelete
  8. semalam beli cucur udang somewhere dekat bandar melaka ni. huhu tak sedap.kuah cair

    ReplyDelete
  9. nyum nyum sedapnya.. teringin!

    ReplyDelete
  10. Salam Nani. Kagum betul dgn Mr Mama. Pandai masak. Hehehe..

    Sedap jugak kalo dpt rojak. Dah lama tak makan.

    ReplyDelete
  11. Memang bijak dia ye.... kuah sate dia simpan nak makan dengan cucur udang! Tak kisahlahlah kan nani... yang penting tekak kita boleh terima...

    ReplyDelete
  12. Salam Kak..wahhh, takpelah kuah siap-sedia pun takpe janji lepas hajat..Mesti best cucur udang apa thah lagi mr Mama yang buatkan....

    ReplyDelete
  13. amboi..untunglah ada mr mama yang nak tolong goreng..hehehe

    ReplyDelete
  14. mak akak memang makan cucur udang ngan kuah kacang. tiba2 dah keluar dari kepompong mak pak baru tau makan ngan sos...

    ReplyDelete
  15. jemput join giveaway dari FD ye ^^
    boleh pilih hadiah tau kalau menang :D
    http://www.fatindiana.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html

    ReplyDelete
  16. kak nanni...................mana la akak ni..lama xupdate tny mkn pagi apa..teringat pagi neh dh bersalin ke kakak sayang ni..miss u...

    ReplyDelete
  17. cucur udang kuah kacang feberet suami akak... dia lagi suka cicah kuah kacang berbanding sos cicahan tu... akak lak tak kisah mana2 semua belasah.. hehe.. blk kg pun sempat gak mkn kuah kcg.. tp mkn ngan ketupat segera je... mak akak siap masak lontong.. dah mcm nak raya plak.. (hati gembiran urusan semakin dipermudahkan.. alhamdulillah)

    ReplyDelete
  18. nani...sakit pinggang lagi ke...dah beberapa hari tak berceloteh ni..sehat ka? semoga dipermudahkan segala urusan nani

    ReplyDelete
  19. sedapnye tgk ... lapaq plak petang2 nih. mmg sedap kalau mkn cucuq udang petang nih.. huuu

    jom singgah bace. =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/12/malu-pada-diri-sendiri.html

    ReplyDelete
  20. saya nak buat cucur udang la hujung minggu ni...huhu..

    ReplyDelete
  21. http://www.nadiafarahida.com/2012/12/pemenangnya-adalahhhhh.html

    ReplyDelete
  22. aaa sedapnyaaaa..dah lama tak jumpe cucur udang dgn kuah kacang niiii...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)