Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, October 01, 2012

Weeks 23: Lawatan Sambil Belajar, Muzium Polis..


Assalamualaikum....



Nak citer panjang, tapi nak karang pun idea tak de mari.. 
Hari sabtu lepas... kan dah kata syok sangat nak cuti kan... ni la planning nya... 
sebelum tu mr mama cakap tak jadi nak berjimba-jimba.. sbb ada jemputan kenduri kahwin
kat Pulau Meranti tu.. tapi mak cik yang menjemput tu lupa plak tarikh kenduri tu.. jadi
tak tau la kenduri nye sebetul2 nya bila kan.. Bila dah tak jadi makan kenduri.. syok la.. bangun je tido hari sabtu tu, haikal terus buat homework yang cikgu kinder dia bagi... mana tak berposah-posah siapkan keje.. sebabnya abahnya dah pesan.. nak gi jalan2 mana, keje sekolah settle, baru bleh jalan.. hmmmm apa lagi kan.. bagai org mengantuk di sorongkan bantal lah.. hahahaha... 



'



'



Pagi sebelum kuar berjimba-jimba tu, aku masak spageti.. for our breakfast lah.. tapi too simple, jadi tak amik gambar spageti langsung.. siap je masak.. terus bedal.. tak tahan gak skrg ni kalau bangun pagi je sure nak melantak dulu.. tak kesah ler nasi ke, karipap ke, ataupun roti sungguhpun... cepat betul laparnya..  siap je sarapan tu... dalam pukul 10am kitorang dah bergerak dari rumah ke KL.. mula2 mcm nak singgah muzium TUDM kat Sg. Besi tu, tapi kejap iye, kejap tak iye plak mr mama nak singgah... udahnye terus ke Taman Tasik Perdana... 





Tempat pertama kitorang lawati.. ialah kat sini.. MUZIUM POLIS Taman Tasik Perdana, KL... 
Mr Mama with Haikal





Mr Mama with Hakimi... 





Posink depan pintu kete kebal polis.. wahhh serius betul muka haikal time ni.. nak jadi polis katanya..




Hakimi action, tengah bawa kete kebal tu.. hmmmm rupa kat dalam kete kebal polis.. 
excited gile dua bradik ni.. :)




Sakinah plak... depan kapal terbang... 

















Time ni dah nak balik.. tengah tunggu kat bangku panjang ni, abah gi amik kete... mama bukan larat nak jalan jauh2 dah skrg ni... kalau jalan nak menapak pun sikit2 je.. entah la.. baru nak masuk 6 bulan.. tapi rasa berat sangat perut ni.. selalu sengkak je... kalau jalan banyak.. sakit sangat nak menapak, mcm org jalan dalam pantang tu pun ada gak.. tapi mama tetap no.1.. nak mengikut gak.. mana leh tinggal sorang2 kan.. hiyeekkk... tak nakkkkkkk.... walaupun terpaksa tunggu dari dalam kete.. tetap nak ikut.. tapi time ni mama jalan2 gak.. sbb baru sampai gak pun.. anergy pun banyak lagi.. kan baru lepas breakfast kan.. hehehe



Ok lah.. nanti nak upload gambar banyak lagi.. kitorang buat lawatan sambil belajar ni.. 


TaTa..


Hepi Monday Blues.. 

24 comments:

  1. waahh...good job!
    pergi muzium memang syok...byk budak2 boleh tengok.
    alaaa...spaghetti itu makanan.
    sesimple mana pon janji sedap...pix nye mesti nampak sedap juga:)

    ReplyDelete
  2. CheRyNa PiReS>>>>
    ala cheryna... tak amik gambar spageti.. sbb malas nak posink lawa2 dlm pinggan.. boh dlam mangkok terus ngap je.. hahahahah..
    anak2 mmg suka kat sini.. balik umah je diorang kata best.. !

    ReplyDelete
  3. Baru saya tahu kat tasik perdana ada muzium polis. Alahaiiii...org KL pon tak tau mcm mana nih...hehehe...

    ReplyDelete
  4. Fiza>>>>
    aah fiza.. macam2 ada kat sana.. masuk je kat area KL Bird Park tu.. semua kat situ2 je..

    ReplyDelete
  5. la ada muzium sini x tau pulak...
    nanti nak masuk mesti best......

    ReplyDelete
  6. Qhaifa Nur>>>
    ada... muzium polis ni.. banyak gak barang2 di pamerkan.. seronok.. :)

    ReplyDelete
  7. Bestnye...seronok jer tgk Hakimi tu bawa keta kebal..^^

    ReplyDelete
  8. LiLy @ MuMmYQistinA>>>
    ye la.. mmg diorang suke sangat2.. :)

    ReplyDelete
  9. ada gk masa terluang tu ye kak...

    lawatan smbil belajar....

    #owhh kak dh 6bln ye..best dpt bb nnti...tahniah kak

    ReplyDelete
  10. blum penah sampai muzium ni =)

    ReplyDelete
  11. Zura@Iwan>>>
    curik2 masa gak.. sbnarnya layan anak ni.. ikutkan hati letih nak jalan2.. nak terbongkang je atas katil.. hahaha..
    Mekasih ye.. aah.. dah hampir 6 bulan..

    ReplyDelete
  12. Cikgu Ma>>>
    ye ke cikgu.. kena terjah sana nanti.. banyak gak info menarik.. mcm2 ada.. :)

    ReplyDelete
  13. Salam buat kakak manis dibulan yg baru ;-) minta maaf byk2 yer kak beberapa hari ni kita tak blogwalking sbb mood kita hilang terus sbb tak leh edit gmbr hihihi.. Tadi ni pulak masalah nak post n3 tsk tsk tsk... wwooooo! teringat zaman sekolah rendah bila ada pameran ni kat sekolah, punyerlah jakun tgk lori tank tuu hihihi... itu lerr pestaim tengok, bila ingat2 balik seronok pulak jadik budak2 ni kan kak :D

    ReplyDelete
  14. ijayuji>>>>
    wasalam adik comel.. :) ape pun thanks sudi singgah sini walaupun bermasalah dgn upload gambar di blog tu.. :)
    memang syok bila di zaman kanak2.. :)

    ReplyDelete
  15. penah sampai sini sblm ada anak

    nnt anak dah besar, kena pegi lagi la nmpknyer

    hehehe

    ReplyDelete
  16. anak u dah besar2 eh...dee pun suka gak jalan2 kt muzium..tp muzium polis ni tak smpi lak lagi..hehehe..

    ReplyDelete
  17. salam nani...
    wahh.. mak buyung ni rajin gak berjln walaupun tak berapa nak larat.. hehe.. tp bagus tu exercise.. hehe...

    tak pernah lg sampai sini.. tasik perdana pun dah lama tak jejakkan kaki.. tau le cik abang akak kalau sebut KL je mesti dia gerun.. hihi...

    ReplyDelete
  18. NMo2>>>>
    kena gi.. lawatan sambil belajar.. mengembangkan minda anak gak tu.. heheheh



    Dee>>>
    ye Dee.. anak dah besar.. yg kecil blom kuar lagi.. heheheh.. :)



    MaDiHaA a.k.a Ratna>>>
    wasalam kak.. :) hahahahah.. tak bape nak larat.. tapi tak mau kena tinggal.. camno.. hehehe..
    sama ngan asben nani... sebut KL je. dia pun gerun.. hahahaha.. kena paksa ni kak..

    ReplyDelete
  19. eh pulau meranti kat dengkil tu ke?hehe saja nak tahu..Cm belum sampai lagi kat Muzium ni..wah gembira anak anak dapat bergambar untuk kenangan...

    ReplyDelete
  20. waah menarik.. nape kita yg dok KL ni tak rasa nak baut lawatan ke sana..haih..harus terjah jugak nnti ni, sure anak teruja~

    ReplyDelete
  21. menarik...
    xpnh tahu pon ade muzium polis

    ReplyDelete
  22. Salam Nani...dah berjaman xpegi sini.Masa bujang dulu rajin la g Taman tasik perdana..layan perasaan sorang2 kat tepi tasik (^_^)

    ReplyDelete
  23. pagi2 makan spageti...same!!! arini kite buat spageti gak!!hahaha..tapi simple je laa

    ReplyDelete

  24. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)