Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, October 17, 2012

Ciplak gambar bihun sup...



Assalamualaikum...


Semalam pukul 11.30 aku dah kat spital... sakit macam contraction.. tapi bukan lah sangat sakit macam nak terberanak tu.. cuma takot lah juga kan.. bukan senang nak jaga diri waktu2 gini.. kalau dah lain macam tu, mmg lah rasa takot kan... alhamdullillah.. selesai after 7 hours in observation, aku dah dibenarkan balik.... selesai amik ubat dan selesai semua nya.. terus balik ofis sbb nak amik kete parking kat sana.. Mr Mama bawakan aku ke spital.. dah tak larat sangat pun.. jalan pun mmg menyenget je... cuaca plak mmg gelap.. nak hujan lebat time tu... tapiiiiii ada benda yang aku nak makan... laparrr wooo lama kat spital.. cuma dapat makan pau je ngan air kosong.. ape pun bersyukur.. dari tak de.. kan.. :) 




Ha... ni la benda yang teringin sangat aku nak makan... Yong Tau Fu... suka makan kangkung tu ngan janggut sotong... sedapppppnya dapat makan yong tau fu kalau cuaca sejuk2 hujan2 ni kan... dapat gak sepinggan ni smlm.. tak banyak pun amik.. ada dalam 5 jenis je... nyum nyum... 



Sampai rumah terus mandi, terus siap2 makanan... kena mandi kan.. mak pesan kalau kena hujan kena terus mandi, kalau tak kang ada yang sakit selesema atau demam.. baik kita berjaga2.. kang dah kena nak makan ubat takot.. kuangx3.... tak henti2 sakit.. baik tok sah dok sakit2 lah... bukan best pun kalau sakit ni... 






'




'





'




Semalam kan citer pasal orang ciplak gambar bihun sup utara aku, dulu aku pernah buat bihun sup utara, tapi pakai AYAM.. bukan DAGING... pun ada orang ciplak.. lawa sangat ke? hmmm nak amik tindakan ke? mula2 mmg rasa nak saman je.. tapi bila fikir2 balik.. tak per... aku diamkan dulu buat sementara ni.. kalau korang rasa macam mana? nak saman? nak soh bayar ganti rugi? ke nak bagi aku stok bihun sup setahun? hahahahahahahaha cer kongsi.... 


Kalau nak tengok link BIHUN SUP UTARA yang pernah aku publish bulan 11 tahun lepas.. boleh la klik link tu untuk korang tengok.. mmg itu gambar aku... 






Kat atas ni yang dia dah buat iklan untuk jualan dia... tapi gambar aku punya.. eeeeeeeeee tak maluuuuu!!!!



ok lah... nak wat keje... 

SEKIAN... TERIMA KASIH.. 



48 comments:

  1. wahh, terliur kak weii...pepagi ni

    ReplyDelete
  2. hadoii...adalah senang ati utk menciplak.
    tapi kadang2 org ciplak juga idea.
    ciplak juga hasil tulisan.
    memang menyakitkan :(

    ReplyDelete
  3. CIKMOT>>>>
    hehee.. pepagi tak de yong tau fu kan.. :)


    cHeRyNa PiReS>>>>
    betul tu.. suka hati jiran tetangga dia je.. nak ciplak2..

    ReplyDelete
  4. Arghhhh...sedapnya yong tau fu. Dah lama tak pekena YTF.

    ReplyDelete
  5. gmbr 1st tu..adoyai...sedapnya yong tau foo...

    ciplak gmbr? sbr je..kena minta royalty ni...hehe

    ReplyDelete
  6. fiza>>>>
    aah.. lama tak pekena YTF.. mmg sedappp sangat.. :)


    Zura@Iwan>>>
    betul tu.. royalty lah kan.. ape lagi..

    ReplyDelete
  7. Salam untuk mak buyung dari bakal mak buyung..hehehe.. hati2 saat2 akhir nie...byk bergerak pun blh menyebabkan sakit kan...rest byk2 kay jass..

    naper jass sebut YTF tuh..lamaa dah tak pekena.. kalau sy mengidam lak camaner..? sy alhamdulillah tak der morning sickeness yg first pun cuma fatigue teruk jer lah...

    yg gambar tuh kan memang melampau..kalau blh prove elok gak saman..kurang2 blh dpt supply rempah sup meletup sampai company tu ttp ker..heheh

    ReplyDelete
  8. ummuaidan>>>>
    kuangx3... YTF tu kalau tingin nak makan mcam mana ek? kena wat sendiri la... hihihi.. kalau kat tesco or giant.. dah siap ada sos2 YTF.. lepas tu balik rebus je kangkung ngan apa yg suka.. ceeewahh ngajor plak..
    >> aah kan.. kurang2 dapat stok selori rempah sup tu kan.. bagos gak..

    ReplyDelete
  9. kalau setakat share2 kat blog kira boleh tahan la kan. Tapi kalo guna gmbr utk bisnes mmg tak patut. Paling tidak, mintak la kebenaran. Nani, mungkin dia tak tau etika internet kot. So, kalo nani rajin, contact la org tu, tanya kenapa dia ttak mintak izin guna gmbr tu.

    *tapi gmbr yg nani amik mmg cantik. Boleh menaikkan selera org yg melihatnya.

    ReplyDelete
  10. LydSunshine>>>
    betul tu.. bukan main dah ni.. dia wat juai terus.. mana acii.. kan.. :) malas nak bercakap ngan org camni.. bukan dia tak penah kena.. dulu dia ciplak gambar sorang blogger masakan.. gambar masakan.. lepas tu dah jenuh bertekak, baru dia padamkan gambar tu.. org tak paham bahasa ni.. awat dia tak masak sendiri je kan.. kan lagi afdal..

    ReplyDelete
  11. Wahhh sedapnya yong tau fu, teringin gak, dah lama tak makan ;)

    Tapi part guna gambar untuk melariskan jualan, memang tak patut, apa kata akak kol pihak tersebut dan maklumkan,mungkin dia tak tau ke.

    ReplyDelete
  12. Myra Jay>>>
    iiisyyy.. dia dok wat lama dah keja ni.. bukan dia tak tau kot.. tu gambar org len.. suka2 hati jiran tetangga dia je.. geram gak woo.. payah nak cakap ngan org tak paham ni.. bukan senang dan cepat paham..

    ReplyDelete
  13. Uihhh mak aiiii...
    ingatkan org ciplak gambar akak untuk buat entry kat blog... rupe2nyer buat stiker produk.... klu mcm itu... mesti kena saman kak.. "hak cipta terpelihara"

    ReplyDelete
  14. Mama Mya>>>>
    tul la.. bukan calang2.. ciplak untuk wat bisness ni.. mana leh.. kena ada shared mcm ni.. kan...

    ReplyDelete
  15. Aslmkum Nani. Alhmadullilah Nani dan baby selamat...take care ya....byk2 berehat.
    aduhai nak bisnes tp suka2 ciplak gambar org.tp dia ni dulupun ramai blogger masak sound dia kat blog dan Fb sbb suka je ciplak gambar masakan org masuk diblog dia.cuba Nani msj kat Fb dia napa ciplak gambar masakan Nani tanpa izin...

    ReplyDelete
  16. jahat..siap buat meniaga lagi..
    tu terbukti gambar tu cantik..tp mintak la izin dulu..
    kita pon penah kena gmbar ais jagung susu..tpi mls nk layan..lantak ko lah..jwn sendiri dgn tuhan...

    take care ye sis...

    ReplyDelete
  17. Mamasya>>>>
    wasalam kak.. alhamdullillah.. terima kasih mendoa.. :)
    ye kan kak.. dia ni je yg selalu wat hal.. tak serik2.. geram gak..


    ekinashikin>>>
    geram gak kadang2 tu.. mmg ingat nak biarkan.. tapi sesekali tak tahan gak sikap org macam ni...

    ReplyDelete
  18. Nanie....Wahhh..ni kalau dapat royalty sbb guna gambar nani tu bagus gak ni..heheheee..Siap ada fakta nutrisi tu... Sabar ye nani... Jangan emosi sangat tau.. Baby kat dalam tu ngikut nanti..hihihii.. Tapi kalau girl, dia ikut garang mak dia bagus gak...

    Jaga diri baik2 dan semoga selamat segalanya..

    ReplyDelete
  19. Naz / Nadz COSK>>>>
    hehe.. aah.. mmg banyak sabar ni.. nak teladankan anak kecik dlm perut kan.. sabarrrr sabarrrr >> urut dada<<< hihihi.. :)
    mekasih naz

    ReplyDelete
  20. kalo smp wt iklan tu kena saman tu..suka2 je ciplak gmbr org utk kepentingan bisnes die

    ReplyDelete
  21. mama tisya>>>
    haaa.. kan.. suka hati je wat hak sendiri... kan kan..

    ReplyDelete
  22. sedapnya yong tau fu..boleh pegi beli kt pasar mlm ni,ehehehe!!!huwaa!!!knp mesti nk ciplak..boleh ambik gambor sdri punya kotkn:( dhla utk bisneskn..xberkat,tau,uhuhu!!btw,jmput follow kmbali,ye :)

    ReplyDelete
  23. kalau utk bisnes..mcm tak patutlah..next time letak watermark tau sis..

    maybe u boleh email..kdg susah nk ckp..sbb gambar kita ada di google image merata-rata..

    ReplyDelete
  24. lain kali kena letak watermark..amboi cilok tuk buat business pulak...sabar je lah

    yong tau fu tu menggoda jiwa betul la

    ReplyDelete
  25. sedap tuu...seblum terberanak kena la mkn puas2 kan..hehe

    ReplyDelete
  26. QAS's MAMa PAPA>>>
    thanks singgah ye.. :)


    Dee>>>
    tu la kan.. dah la buat bisnes.. tapi saya tak tau nak wat watermark.. :(


    Syiela>>>
    betul tu.. nak kena redha je la..


    Fieza79>>>>
    hehehe.. makan selagi mampu.. kang branak dah kena pantang banyak2.. ahakksss

    ReplyDelete
  27. as salam..perghh tetiber je rasa lapo balik, nak gi cari makanan ni, takleh jadik :)

    ReplyDelete
  28. Tihara>>>>
    hehehe.. harus lapar.. sbb baru pas hujan...

    ReplyDelete
  29. uishhh kena mintak royalti nie ..
    hurmmmmm ....

    ReplyDelete
  30. ieda>>>
    tul tu kan.. heheheh.. kayo makcik..

    ReplyDelete
  31. eeiii senangnya kerja org tu kan ciplak je gambar org punya, apa la jenis manusia tu penat2 kita ambik gambar ni kan

    ReplyDelete
  32. mama sara nur>>>>
    tu kan kak.. kita jenuh amik mood posink2... depa nak ciplak senang2 je.. kan..

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum Nani :D
    Ayoooo!!!! Amaaaa!!!! Apaaaa!!!! Kasihanlah pd org yg susah2 masak susah2 nk tangkap gambar dia senang2 ambil gambar kita buat iklan dan kata dia yg masak....nk kena pancung ni!

    Note:-
    Alhamdulilah kalau anak Nani tak kena semput lagi...Kak Lin lah org yg paling gembira semoga dia sembuh sepenuhnya...Insya Allah...Ameen..

    ReplyDelete
  34. heheheh bby saja2 nk try tgk mama dia sedia ke belum, alhamdulillah takde apa2 ek kak...

    perkh mmg sebijik dia amik gmabar ko ek kak, ko takde try email ke syarikat tuh? senang2 je... kalu aku pun aku geram...kuarkan kt sotkabor baru tau...

    ReplyDelete
  35. kak jas nak YTF tu jugak...ado laparrrrr smapai geletor tgk ytf kak..bihun lagi..eisyy malampau org itu kak..jenis yg ada sakit M tu..tmbh PHD lagi..

    ReplyDelete
  36. Kak Lin>>>
    tu la kak.. kasi pancung sama dia.. :) hehehe..
    mekasih atas minyak tu kak.. mmg sangat bermanfaat..


    norhidana>>>
    dikkkk.. itu ler.. malas la nak wat.. nanti akak tak tahan dolat.. suka tembak terus.. kasi mati.. hahahaha



    norzila>>>
    kuang kuang kuang... nak kena gi cari ler tu.. eheheheheh

    ReplyDelete
  37. alaaaa.... sedapnya yong tau foo tu kak. dah lama sangat tak makan ni.

    pasal gmbr tu akak contact lah dorg. tanya kenapa boleh sukahati ciplak gmbr tu. dah lah pasarkan produk komersil dgn gmbr yg bukan hakmilik dia.... apa2 ajelah.

    ReplyDelete
  38. Izan Ishak>>>
    malas nak panjang citer.. skrg kalau akak contact dia, akak terus serang je.. kasi tembak.. sbb akak tak tahan sabar orangnye.. eheheheh

    ReplyDelete
  39. Hello to every one, the contents present at this
    web page are actually awesome for people knowledge,
    well, keep up the nice work fellows.

    my site: dstv installations johannesburg

    ReplyDelete
  40. Hi everyone, it's my first go to see at this website, and post is in fact fruitful in favor of me, keep up posting these articles or reviews.

    my blog :: graphic Design

    ReplyDelete
  41. Hello just wanted to give you a quick heads up.
    The words in your post seem to be running off the screen in Internet explorer.
    I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I'd
    post to let you know. The layout look great though!
    Hope you get the problem solved soon. Thanks

    Look at my blog post ... financial advisory services

    ReplyDelete
  42. This post will assist the internet people for setting up new blog or
    even a blog from start to end.

    Feel free to surf to my web site: Illustration Johannesburg

    ReplyDelete
  43. First of all I want to say awesome blog! I had a quick question that I'd like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing. I've had trouble clearing
    my mind in getting my thoughts out. I do enjoy writing but it just
    seems like the first 10 to 15 minutes are generally
    wasted simply just trying to figure out how to begin.
    Any recommendations or hints? Kudos!

    My blog: Office Furniture Suppliers

    ReplyDelete
  44. I know this site presents quality based posts and other material, is there any other site which
    provides such things in quality?

    My web-site :: Visit here

    ReplyDelete
  45. I do not even know how I finished up right here, however I believed
    this submit used to be great. I do not recognise who
    you're but certainly you are going to a famous blogger when you are not already. Cheers!

    Feel free to surf to my blog :: click The site

    ReplyDelete
  46. Great post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very useful info particularly the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and best of luck.

    Also visit my web-site - Click here

    ReplyDelete
  47. If you are going for best contents like myself, only go to see this
    web site every day as it presents feature contents, thanks

    Also visit my weblog ... click the site

    ReplyDelete
  48. Very nice article, exactly what I needed.

    Here is my blog post - Click Here

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)