Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, September 20, 2012

Weeks 21 : Mengidam nak Takoyaki...

Assalamualaikum....



Pembukaan mukhadimah hari ni... mak yong teringin nak MAKAN SUSHI, eh.. nak makan TAKOYAKI.. hmmmm.. sebenarnya nak takoyaki.. tapi malas nak gi beli sorang2... so tunggu mr mama balik keje.. ajak mr mama gi iOi.. tapi kalau after office hours, jem giler kalau LDP tu.. so bila i cadangkan nak makan takoyaki kat mr mama.. terus mr mama cakap gi Equine, sbb kat sana jalan tak jem.. cuma biasa la.. kena bayar tol sikit lah.. alaaaaa... apa la sangat tol tu.. ngidam mak yong yang penting.. betul tak? 
wahahahahaha.. pentingkan diri betul kan.. buruk betul perangai.. kesian gak mr mama tak sempat naik atas mandi ke, salin baju ke, terus dia take over, drive kete i plak.. 

Bila dah sampai Equine tu... mr mama terus bawa gi Sushi King.. owhhh.. giler best.. x pernah mr mama begitu excited nak masuk Sushi King.. sejak2 haikal pun suka makan sushi skrg ni.. kebetulan plak wife dia ni ngidam nak makan.. dia nak plak masuk sushi king kan.. ape lagi.. best best best... serius best.. sbb dapat makan makanan yg di idamkan.. 


ni la antara menu yang kitorang tapau... Tori Karaage, Takoyaki, crab stick sushi, tuna sushi.. lagi tu aku tak tau nama apa.. tapi semua sedap... masa lalu depan food court Equine tu plak, aku nampak ubi bakar.. terus singgah beli.. sedapppppp! manis sangat.. nanti nak beli lagi ubi bakar tu.. so nyummy...!!



Antara hidangan yg kitorang tapau bawa balik.. owhhh.. yang bawah sblah kiri tu, inari kot.. kalau tak salah.. tofu bean.. dalamnya nasi sushi.. sedap gak yang tu pun... :) 



hmmmm...



Sweet potato... yang ni sedap... beli 2 ketul.. ni dah tinggal 1/2 potong je.. 
murah gak.. rm2 for 100g... so sape suka ubi ni.. and ada pilihan ubi kuning gak.. 



Haikal suka crab stick sushi... tapi mr mama plak suka tuna sushi... nyum nyum... 



Yang ni plak.. best.. sotong tu sedap sangat.. paling2 i suka... 



Ni namanya Tori Karaage.. nugget ayam la kiranya... nyum nyum... 



sebenarnya nak makan ni TAKOYAKI.. terus beli 2 set... dalamnya ada sotong... 



Ni namanya kalau tak salah ler.. Inari... 



dah.. time tu eat... hehehehehe





huiishhh... sampai menjilat jari tu.. hehehehe.. suka betul haikal... 




Hmm.. tu la... seronok tengok anak2 suka makan... saja je, malam tu kitorang tak makan nasi.. pakat2 makan sushi ni.. sampai licin.. kalau dah tak abis nak simpan dlm peti sejuk.. tak best plak nak makan tu nanti.. so perintah anak2 makan sampai abis.. mamanye just nak makan takoyaki.. tapi i test semua gak.. semua sedap2...

Next time bawa anak2 gi masuk sushi king plak.. dah diorang pandai makan camni kan.. selalu teragak2 nak masuk.. sbb tak semua yg suka makan.. tapi kali ni sakinah pun makan gak.. jadi bleh la gi sana nanti.. tak rugi la.. boleh suruh anak test set2 nya.. mee udon? mmm nampak cam sedap hari tu.. tapi tak test.. nanti nak test udon mee tu...

ok lah.. kesah makan sushi dah tamat.. lepas ni tak tau nak makan apa plak.. tunggu kalau ada apa2 yg baby teringin nak makan plak.. baru kita terjah tempat lain.. kan kan.. :)

bye.. TATA ...

44 comments:

  1. suka makan sushi... akakpun suka sesangat...
    akakpun suka jusco equine kalau bab tak jemtuler.. tapi kedai makan dia kurang sikitkan.. fast food okler...
    mak buyong memang banyak benda diidamnyer....

    ReplyDelete
  2. Cho Zila>>>
    akak.. betul tu... malas nak berJEM punya pasal.. gi Equine senang sikit... lagi pun equine ni below 1/2 jam, parking free.. ehehehe

    ReplyDelete
  3. Bersinar2 mata saya baca entry ni. Wah, sama la kita suka, sukakan sushi king. Bila tgk ada sweet potato lagi, terus je saya masukkan blog ni dlama bloglist saya. Heheh. Sbb macam sama je taste.

    Owh... kat sushi king ada takoyaki ke? Selama ni tak perasan. Heheh. Saya pun mcm Mr Mama, paling suka tuna mayo. Dulu saya suka amik egg mayo. Tapi skrg egg mayo dia dah tak sedap. Tak tau nape. Buat masa skrg ni, saya rasa mcm blum boleh makan sushi. Sbb last time ari beli tapau, lepas makan muntah balik. So, daripada rugi, lebih baik tunggu masa alahan dah ilang nanti.

    ReplyDelete
  4. LydSunshine>>>
    wahhhhhhhhhhh... ye ke.. terima kasih.. dah ade kawan ni...
    memang elok tunggu alah tu hilang.. rugi makan asyik kuar balik je.. hehehe.. saya pun dah ilang alah.. ni time makan je... :)

    ReplyDelete
  5. pekrhhh meleleh.... sume sedap2 terutama tokiyaki ngn sushi yg ada octupus tuh.... dana takde geng lah nk mkn makanan jepun nih, tp kadang2 lyn je beli kt jusco tuh

    ReplyDelete
  6. norhidana>>>
    memang memeleh dik.. mmg octopus sushi tu sedap sangat... :) yg kat jusco tu pun sedap.. :) nyum nyum.. dlm rumah akak semua dah makan skrg ni...

    ReplyDelete
  7. Takoyaki tu my paberet...Kalao beli 3 blasah sorang ja..kikikii

    ReplyDelete
  8. mengidam makanan jepunlah...sure anak putih macam muka jepun.....

    ReplyDelete
  9. assalam nani
    amboi ngidam lagi ishhh untung baby dlm tu he he
    best gak tu akak pu x penah makan i selalu tgk2 je
    tak berani sb anak2 pun x makan
    Haikal ok ke x sempat tgk smlm n3 hospital serdang tu

    ReplyDelete
  10. Ibu_Sue>>>>
    owhh. ye ke feveret u.. wahhh.. sbnarnya sedap.. mcm cucur gak ler.. cucur jepung...



    Qhaifa Nur>>>
    aminnn aminnnn.. kalau kuar putih cam jepun.. tapi kalau ikut mak/abahnye.. x putih pun.. ehehehe

    ReplyDelete
  11. terimakasih jenguk blog akak.. sebenarnya akak dah lama ikut perkembangan blog jasnani...hehehe

    ReplyDelete
  12. mama sara nur>>>
    akak... alhamdullillah.. apa yg di idamkan setakat ni senang nak dpt.. tu yg cepat dapat makan kak.. :)
    Haikal ok.. follow-up lagi 2 bulan.. doktor bagi ubat sampai stock 2 bulan... hmmmm.. camtu ler dia.. mudah2an lepas ni.. baik terus dah..

    ReplyDelete
  13. norlieharumaini>>>
    terima kasih gak sbb ikut sini.. :) ehehe.. silent reader la ni.. :) hehehe

    ReplyDelete
  14. Hehehe... baby nnt mesti comel mcm muka jepun... :) Bila sebut Shushi... teringat kenangan kerja kat shushi King IOI Mall 9 tahun lepas... ....hari2 sebelum buat closing mesti makan sushi... tapi kak... Yg sotong kurita kecik tue... sebenarnyer dia perap dgn Alkohol, masa kerja kat Shushi king dulu, manager saya mmg bgtau siap2 kat staff muslim....

    ReplyDelete
  15. Mama Mya>>>
    oooo ye ke... lepas ni mesti tak nak makan yg sotong kurita tu dah ler.. terima kasih bagi tau..
    wahhh patut la D gebu.. makan sushi rupanya.. :)

    ReplyDelete
  16. adeh..ngidam jugak...tertelan air liur dah

    ReplyDelete
  17. Cikmot>>>
    opppsss ye ke.. kena cari la lepas ni ye.. :)

    ReplyDelete
  18. hi salam kenal..nice blog..thx berkunjung ke blog dee..

    dee tak berapa suka sushi..tapi tgk org makan sedap je kan..yg dee tau..first trimester xleh mkn sushi..tp u dah lepas first trimester oklah..enjoy je makan..

    ReplyDelete
  19. Dee>>>
    Thanks singgah sini...
    aah.. dah 2nd trimister.. dah lepas dah... alhamdullillah.. skrg ni dah boleh bedal semua.. :) ehehehehe

    ReplyDelete
  20. yakimo... yakimo....teringat kat lori jual ubi bakar masa kat jepun dulu... time musim sejuk banyak ler lori2 kecil jual ubi ni.. ubi tu dibakar dgn arang kat atas lori tu.. mmg best la mkn time musim sejuk..

    ReplyDelete
  21. Yani>>>>
    Yakimo yakimo juga.. :) mmg best makan time hujan2 ni.. patut ler org2 lama suka makan ubi rebus bila hujan.. :)

    ReplyDelete
  22. Laparnya takoyaki.. huhu... Terliuq lak tgk..

    ReplyDelete
  23. Salam kak, i likeeeeee!!! nak2 takoyaki lama dah tak buat sendirik minggu depan ler buat hihihi.... Tori karaage>>ayam goreng jepun style yg tu budak2 suke, inari zushi tu kita ngan laki kita jer makan, sedap kan kak kita pun suke :D

    ReplyDelete
  24. Ishhh setakat nie tekak mmg xleh nk terima mkn sushi ...:-(

    ReplyDelete
  25. tu dia....diam2 berisi..doa2kan lah kita plak ye...
    lama betul x mkn sushi..kena mkn time teringin je bru menikmati..klu x cnfm rasa mcm x sedap je kat tekak nih..

    ReplyDelete
  26. nampak sedap...
    tapi jue memang tak boleh masuk sushi...

    ReplyDelete
  27. Liza>>>>
    huhu... kena gi sushi king ler.. :)



    Ijayuji>>>
    wasalam... suke gak ek... ehehehe.. mmg semua2 boleh terima tekak.. sedapp...



    MaMa3H>>>>
    oppppsss.. x minat ek? ..



    ekinashikin>>>
    diam2 sbb alah.. ehehehe.. moga ekin pun ada rezeki ye...:)


    Jue aka Ibu 2F>>>
    owhhh... tak makan plak... rugi.. :P

    ReplyDelete
  28. untung pgnent slera makan..kita pgnent dulu tak pnh ada slera..klu ada pun kuar balik huhuhu

    seumur hidup lum pnah makan sushi huhu

    ReplyDelete
  29. I reaԁ this paragraph completely on thе topic of the resеmblance of hottest
    аnԁ previоuѕ teсhnοlоgieѕ, it's amazing article.

    Review my webpage; payday loans

    ReplyDelete
  30. І thinκ that іs among the ѕuch а lot significant information foг mе.
    Аnd i am glad ѕtudying уour article.
    Howeveг want tо remaгk on sοme cοmmon
    thіngѕ, The ωeb sitе style is grеat, the articlеs iѕ actuаlly excellent
    : D. Gοod activіty, cheeгs

    My blog: quick loans

    ReplyDelete
  31. When I initially left a сomment I appear to have
    clicked on the -Νotify mе when new comments
    are addеd- сheckbox and from now on every time a cοmment іs added I recieve 4 emаils wіth thе ехact same сomment.
    Thеre has tο bе an easy methоd yоu are able to remоve mе from that sеrvіce?

    Τhanks a lot!

    Feel fгee to surf to my wеb blog: instant cash loans

    ReplyDelete
  32. Fοr newest nеws you havе to
    visit web and on web I found thiѕ web sitе as a best sіte for most uρ-to-date upԁаtеѕ.


    My web pаge; payday loan
    My web page - payday loan

    ReplyDelete
  33. I couldn't resist commenting. Perfectly written!

    Here is my web site: payday loans online

    ReplyDelete
  34. You shoulԁ be a part of a conteѕt for one οf
    thе most useful sites onlіne. I'm going to highly recommend this website!

    My homepage ... same day loans

    ReplyDelete
  35. I enjoy looking through an aгticle that can maκe people think.

    Also, mаny thanκs for allowing me to comment!


    My homepage - payday loans

    ReplyDelete
  36. Ιt is аctually a great anԁ helpful piеce of info.
    I am haρpy that you shаreԁ this usеful infοrmation wіth uѕ.
    Ρleaѕe staу us up to date like
    this. Thank you foг sharing.

    Feel free to surf to my websitе: money loans

    ReplyDelete
  37. It's an awesome article for all the internet visitors; they will get benefit from it I am sure.

    my homepage payday loans

    ReplyDelete
  38. Wonderful beat ! I wish to apprentice whilѕt
    you аmend уouг site, how cаn i subsсribe
    for а weblog site? The аccοunt
    aіdeԁ me a aрplicable deal. I haѵе
    been tiny bit aсquаinted of this уour broadcast offereԁ bright сlear cοncept

    Аlso visit my ωeb-site - Payday Loans

    ReplyDelete
  39. Havіng reaԁ this І thought іt
    was eхtremely enlightеning. I appгeciate
    уou finding the tіme and energy to put this
    short aгtіcle together. I once again find mysеlf spenԁing a lot of time both reading аnd posting сomments.
    But so what, іt was ѕtill worthwhile!



    Takе а lοok аt my wеb blog :: Same Day Payday Loans

    ReplyDelete
  40. Hеllo, I read уοur blog regulагlу.

    Your ωriting style іs wіtty, keep doing what you're doing!

    My blog ... New Bingo Sites

    ReplyDelete
  41. Gгeеtіngѕ! І've been following your weblog for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney Texas! Just wanted to mention keep up the excellent work!

    Also visit my web page ... payday loans

    ReplyDelete
  42. Excellent weblog right here! Addіtionallу your web
    site so muсh up very fast! Whаt web host агe уou
    using? Саn Ι аm getting youг asѕociаte hyperlink tο your hоst?
    Ӏ desіre my web ѕite lοaded up
    aѕ quіcklу аs уours
    lοl

    My web site; payday loans

    ReplyDelete
  43. Today I went to Leisure Mall Sushi King to review 2nd time after the last time I wanted to order Takoyaki but I went and order Potato Croquette came out very crispy. Seems the new Menu created by Sushi King who not in the Menu 2014 Okonomiyaki and fried Tori Karaage, rice with curry, introduced Tori Karaage with some soup similar to nabe heated up in shallow steel bowl, fried ika, rice with curry not the whole set while . My order was Ice Lemonade, Sushi King should know fried food when mix with liquid soup will make it damp tasting leaving the customer regret going to a no common sense restaurant Fried Tori Karaage with some soup, Sushi King made a mistake that added a Tablespoon of Fresh Tomato sauce which overpower the cold curry taste fried Ika, rice with curry and Takoyaki came out small Takoyaki should have gone to Tamaya to get larger oily Takoyaki with native ingredient like Nori, Mayonnaise and Bonito Flakes or Tako Tao generous give more baby octopus similar to Chuka Iidako sushi;

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)