Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, September 24, 2012

Kenduri di Desa Pandan KL...

Assalamualaikum... 


Selamat hari isnin... Selamat bekerja semua... keje baik baik ye... jangan curik2 tulang tau.. Oppsss... hari sabtu tak de wat mende.. dok umah je.. kemas apa yang patut.. dari pagi sampai petang... tak kuar mana2 pun.. mmg boringgggg.. owhh ada..... petang dah time tu.. dalam kul 5ptg.. teringin nak pekena cendol.. ajak Mr mama gi dekat Carrefour Puchong Utama.. ada lori cendol kat tepi bus stop tu.. pekena cendol pulut + laksa kedah.. alhamdullillah.. :) 


'


'


'



Ni plak nasi kenduri, semalam (ahad) gi kenduri kat rumah FIL/MIL kawan.. member alam maya lah.. tapi dah banyak kali jumpa kawan ni.. Mira Johar.. :) kenduri kat Desa Pandan.. alhamdullillah.. walaupun sesat gak nak sampai sana... akhirnya jumpa juga rumah kenduri ni... dapat la makan nasi minyak.. :)
Kenduri abang ipar Mira Johar, nama pengantin Johan & Cma..  ni pun dah nak balik... sempat snap gambar pengantin yang sedang berjalan menuju ke tapak balai ketibaan.. :) Hepi betul pengantin tu... 




Haikal tengah kusyuk menikmati makanan... hmmmmm... berselera sungguh haikal makan nasi minyak kan.. :) tak rugi bawa haikal gi kenduri.. sbb dia mmg suka makan.. :) 


Tau fu Fa... sebagai pencuci mulut.. sedappp... ni gula putih.. ada tau fu fa gula merah gak.. dua2 test.. dua2 sedap.. :) 



Haikal mmg tengah ready time ni.. dia yang suruh snap pics dia... alahai anak mama.. comel sungguh kan.. :P (sape la nak puji kalau tak mamanye sendiri kan) hehehe.. :) berlatar belakang kan pelamin pengantin.. lawa... :) 




Lepas gi makan kenduri, kitorang gi KL.. Taman Tasik Perdana.. ingatnya nak pegi taman kancil & rusa.. tapi tak tau nak cari mcm mana.. dah bape kali pusing jalan je... tak jumpa.. lagi pun smlm cuaca agak mendung.. hujan renyai2.. jadi sempat gi melawat tugu negara je.. next update akan di paparkan gambar2 yg sempat di ambil kat Tugu Negara plak..

Ok lah.. dah nak start wat keje ni.. :) jumpa lagi.. :) tata

23 comments:

  1. Salam...

    wahhh sedapnyaaa ns kenduri...huwaaa....diet...diet...fuhh fuhh

    ReplyDelete
  2. Ina Hashim>>>
    diet ke? wahhh... caiyok caiyokkk.. :) tapi nasi kenduri ni mmg best.. :)

    ReplyDelete
  3. sedapnya lauk pauk yg dihidangkan.best ada taufufah lagi tu.

    ReplyDelete
  4. inazamri>>>
    tu la.. ada ulam.. ada sambal tempoyak lagi... mmg sedap.. lauk2 kampung kan.. :)

    ReplyDelete
  5. nani sungguh teruja tgk itu kerabu tauu

    ReplyDelete
  6. Noor>>>
    aah noor.. kerabu tu mmg sedap.. ulam-ulaman.. :)

    ReplyDelete
  7. Tak tahan tgk aksi Haikal makan dgn penuh kusyuk tu. Nani, pengantin mesti la hepi. Hehehe. kalo tak hepi tu kena kawen paksa namanya.

    ReplyDelete
  8. LydSunshine>>>
    tu la pasal.. ade ke pengantin tak hepi? hmmmm dlm tv banyak ler.. kan kan.. :)

    ReplyDelete
  9. assalam Nani
    maknanya akak dah sampai tu masa ko balik tau ,akak tgh nk ambik makan pengantin sanding he he xder rezeki nk jumpa la kita. lainkali meh lg ye sb umah akak dkt je x sampai 20 minit dr Pandan tu.
    sampai tu akk terus g umah ank sedara dpn umah MIL Mira dulu baru makan dan cari Mira. jumpa Nurul dan Watie je he he

    ReplyDelete
  10. Wasalam kak..
    ooo camtu rupanya.. kalau akak datang kenduri dulu, kita dah jumpa kak... sbb nani pun tertanya2 gak kot2 akak dah sampai.. kata mira nani org pertama.. :) ehehe.. x per.. nanti kita plan jumpa plak.. :)

    ReplyDelete
  11. Lady Ija>>>
    betul tu.. sedappppp :)

    ReplyDelete
  12. apasal takde gambar ko yg cute tuh kak.... syg tul tak dpt pg knduri kawin abg ipar k mira... kalu tak blh jmpa korang.... bersungguh2 tul haikal mkn ek...bgs2

    ReplyDelete
  13. Salam kak! eeeee... pinggan sapa yg kat atas tu kak? sumeeeeeee kita suke!!! sayur tu mcm urap eak? kita suke urap!! kita pun sama suke pergi kenduri kawen sbb suke mkn nasik minyak rumah org kenduri hihihi...

    ReplyDelete
  14. norhidana>>>
    kan namanya cute.. malu aku nak tempek sini dik.. ehehehehe... :P
    betul tu.. aku tahan perut diorang semua.. x kasi makan.. sampai lunch kat sini.. klu dah kenyang kang.. diorang ade alasan x nak datang kenduri.. kalau ko ade lagi meriah kan.. rugi2 ko tak datang...



    Ijayuji>>>
    wasalam... hehehehehehehe.. tu la pinggan akak... aah kot.. urat ke urap... dia kerabu kacang botor.. mmg sedap... akak pun mkn nasi minyak gak.. walaupun di sediakan nasi putih.. nasi minyak yg tinggi kolestrol lah menjadi pujaan ku.. huhu

    ReplyDelete
  15. dah lama tak makan nasi kenduri nie, miggu depan ada kenduri yeahhh nak p n melaram baju baru yg baru beli tp tak taw nak pkai utk event apa he3..

    ReplyDelete
  16. kelllasss spek yg pegang bunga manggar tu..hehe...

    nampak gaya haiqal mkn macam sedap jer...

    ReplyDelete
  17. oo.. kenduri sedara mira eik.. akak pun lepas raya ni dua kali mkn nasi kenduri.. itupun sabtu baru ni tak dpt pegi undangan kenduri sbb kakak dini ada camping.. akak nak kena jemput dia thari kat sekolah.. tempat kenduri tu pulak kat meru kebetulan plak husband akak keje.. jd mmg tak sempat nak pegi tambah pulak en. abang takde.. akak kalo jauh2 tak tau jln mmg tak berani nak drive sendiri.. mmg takde rezekilah nak pegi...

    ReplyDelete
  18. izantyPersonatTaste>>>
    wahhhh best nye... :) siap beli baju tapi tak tau bila nak pakai lagi.. uwaaaa... syok syok..




    aanie>>>
    hehe.. betul tu.. berselera betul haikal kan.. gud boy...



    MaDiHaA a.k.a ratna>>>
    oooo ye ke kak.. nani ni pun sbb pujuk mr mama.. wat muka 100 x kesian.. wahahahaha tu dapat dia bawa gi sini.. almaklumlah.. bukan selalu dapat undangan kenduri kan.. sayang kalau tak pergi.. :) entah bila lagi kita leh makan kenduri nanti.. :) hehehehe

    ReplyDelete
  19. dee suka tgk warna baju pengantin tu..cantik...

    ReplyDelete
  20. Dee>>>
    memang lawa baju pengantin tu.. wane maroon gitu.. :)

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Nani Syg :D
    Sedapnya makan kenduri....Dlm bulan syawal tempohari ramai juga yg buat kenduri kahwin. Sehari sampai 3 @ 4 buah rumah...sekrg ni dah tak ada dah...

    Note:-
    Nani, minyak Al Habbah As Sawda utk asma tu Kak Lin dah jumpa sebotol RM 12.00 klu Nani nk add Kak Lin kat FB. Kak Lin boleh tolong belikan dan poskan pd Nani.

    ReplyDelete
  22. Hello would you mind stating which blog platform you're using? I'm looking to start
    my own blog soon but I'm having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique.
    P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!


    Also visit my weblog; Methadone Rehab

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)