Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, September 13, 2012

I'm TURNING to... ?


Assalamualaikum.... Selamat hari khamis.. hari yang ceria... cuaca pagi ni pun terang benderang.. tapi otw datang ofis tadi.. i take about 1 hour for 10km tau.... huhhhhh.. leceh tul... pagi2 dah spoil kan mood ceria kan.. yang potong Q tu yang paling leceh... geram betul pemandu2 yg suka sangat potong Q kat trafiq light.. padahal orang len dah beratur panjang dari belakang.. diorang senang2 nak potong Q dan main pancung depan2... gerammmmmmmmmmmm... kan kan... 

Sempat gak amik gambar jem kat trafiq light tadi.. lampu dah hijau, still stuck tak bergerak.. naya kan...



Sempat amik gambar lori atas lori tu.. ni kalau 5 yrs tengok gambar lori hantu ni, bukan main suka dia... skrg ni dia suka main cop cop lori atas jalan dengan abgnya 12 yrs... kadang2 kalau mama or abah tengah drive.. naik pening gak pasal diorang berebut lori.. ni lori adik.. ni lori abang.. last2 gaduh dua2 young man tu.. tak pasal2 kena jerit kat diorang dlm kete.. sbb suka berebut and finally mama naik taring kan.. 


I'm turning again today... hari ni umur dah meningkat 1 tahun lagi... ohhh NOOOoooooo... i dah masuk umur 30an ni mmg rasa dah tua sangat ni.. kek cartoon ni je la smpt i tempek kan kat sini.. sbbnya kek original for besday gurl ni tak dapat lagi... kat tempat keje biasanya bos akan belikan kek untuk i.. tapi tak tau la kalau2 dia lupa ke tahun ni.. kan.. kot2 buat2 lupa ke.. hahahahah padan muka i kan.. hahahahahahahah >>gelak besar ni.. << aduyaiiiii... 



Gambar kat atas ni kitorang amik time melawat kapal selam kat pantai Klebang, Melaka that day... time tu i malas betul nak apdet blog.. so lama lah i simpan gambar ni dlm album2 i kan... skrg baru teringin dan teringat nak upload masuk kat sini.. perghhh besar giler kapal selam ni... mmg teruja sungguh anak2 i bila melawat kat sini hari tu..



Shoot kapal selam dari hadapan... tak sangkat besar sampai camni... this time blom siap lagi cadangan2 kata nak buat muzium kat kapal selam ni lah.. so next time mgkn bila dah siap cadangan2 tu.. para2 pelawat leh masuk dlm kapal selam ni and tengok sendiri keadaan di dalam nya kan..



Amacam? my 2 hero.. mane2 pun leh main punya..



Nak plak this 2 young man amik gambar... berdiri cam nak nyanyi lagu negaraku plak... hehe..



Tu... nampak tak i tengah berbaris kat situ.. hahahahaha.. time ni i dah preggy.. tapi baru2 lagi.. time ni tekak teringin giler nak test coconut shake klebang.. sampai sanggup berhenti tanya orang kat  mana jual coconut shake yang famous the amous tu... sib baik dapat gak test.. walaupun terpaksa beratur panjangggggggg tu.. janji dapat.. kalau tak.. dah balik KL nanti rugi lah kalau tak pekena coconut shake ni.. jauh plak nak pegi kan..



ini i punya.. perghhhhhh.. sedap giler... alhamdullillah.. asben sanggup bawa jauh2 utk menikmati coconut shake Klebang ni.. thank u mr mama...

Ok.. that's all for today... moga ada rezeki lagi.. kita jumpa lagi next time.. :) ehehehe.. :) tata..

22 comments:

  1. Selamat hari lahir semoga mendapat segala yg terbaik yang dihajati

    ReplyDelete
  2. kasihibu>>>
    terima kasih... insyaALLAH... :)

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir kak... semoga sentiasa dibwh lingunganNya...

    ReplyDelete
  4. hepi besday Nani sayangggggggg
    tak sempat buka fb dari semalam tu yg lupa he he
    bertambah satu angka lg dan bertambah lg sorang ahli keluarga kan..tentu bestkan lagi meriah nanti rumah nani
    harap2 dpt bb girl nanti comel mcm kakaknya

    ReplyDelete
  5. norhidana>>>
    terima kasih dik.. aminnn... :)


    mama sara nur>>>
    terima kasih kak nuri.. nani pun skrg jarang bukak fb kat rumah.. kadang2 tak bukak langsung... hehehe..
    aminnn.. kalau dapat gurl baby.. heheh meriah mmg tentu tu kak.. hahahha

    ReplyDelete
  6. selamat hari lahir nani.. angka 30 muda lagi ok.. akak doakan nani dapat yang terbaik dalam apa juga yang dikehendaki...
    sedap yerk coconut shaketu.. memang slau baca orang beratur panjang nak beli bendani...

    ReplyDelete
  7. nani.. kat food court mydin usjtu rasanya banyak makanan yang sedap2kan... nanti leh ler akak cuba...

    ReplyDelete
  8. cho zila>>>
    akakkkk.. dah tua ni.. kalau 20an sedap dengar gak.. hahahahahahahah.. >>salah 1 sebab wanita tak ngaku tua<<

    aah.. nanti kalau gi mydin usj tu, cuba lah.. mmg best makanannya pun banyak pilihan.. nani suka western food kat sana.. mmg best.. sedap plak tu..

    ReplyDelete
  9. hepi besday....
    moga dipanjangkan umur & dimurahkan rezki...
    seronok jenjalan.....

    ReplyDelete
  10. Happy birthday nani ,miss u semoga sentiasa dalam lindunganNya dan dirahmati selalu
    congratssss jugak

    ReplyDelete
  11. Qhaifa Nur>>>
    terima kasih... aminnnnn... :)


    Chik Mimi>>>
    Miss u too kak.. terima kasih for wish... terima kasih kak.. :)

    ReplyDelete
  12. happy birthday dear.. semoga terus dimurahkan rezeki hendaknya..

    syoknya dapat minum coconut shake!! yummy2!!

    ReplyDelete
  13. Zana Adieyza>>>
    thanks ya.. :) aminnnn ya robbal alamin.. :)

    coconut shake klebang mmg best.. :)

    ReplyDelete
  14. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete
  15. nur>>>
    terima kasih datang sini.. :)

    ReplyDelete
  16. Waduhh, jammed.mmg tension.huhu...happy birthday!:) may all ur wishes will come true, dear.:)

    ReplyDelete
  17. salam nani.Lama xsinggah kat sini..umah dah berabuk malas nk masuk!hikhik
    Bestnya bergambar ngna kapal selam....besauuuuuu betul ya.
    Ala,atie pon ngidam gak ngan air kelapa shake...nak satuuuuuu!!

    KHem hem...'umah' cat baru ya..lawooooo!!

    ReplyDelete
  18. yayaNmums>>>
    terima kasih dear.. :)


    azatiesayang>>>
    Dah sapu dah rumah.. tengah cari kain langsir ngan cat baru ni.. hehehehhe
    mmg sedap coconut shake tu.. tak rugi datang dari jauh.. :)

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Jas :D
    Kat Pantai Kelebang dah ada Kapal Selam? Kak Lin pergi Melaka pun tak sampai sana biasanya setakat di Ayer Keroh jer...

    Bila free bolehlah nnt jalan2 sampai Pantai Kelebang.

    ReplyDelete
  20. happy birthday... happy & healthy sentiasa..!!

    ReplyDelete
  21. LinRosly>>>
    Waalaikumsalam kak lin... aah.. dah ada kapal selam.. katanya nak upgrade dulu baru leh masuk dlm kapal tu... kita tunggu nanti ye.. heheh.. gi jalan2 sana plak nanti tau..


    M.U.L.A.N>>>
    thanks a lot.. :)

    ReplyDelete
  22. cantik dan ceria wall blog Nani.
    1st time singgah sini.
    salam kenal juga.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)