Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, December 15, 2010

Udang Galah Sambal with Petai...

Assalamualaikum....



Ni gambar udang galah sebelum aku masak.. tapi dah siap potong
misai2 dan janggutnya.. ha.. sampai kontot udang tu.. hehehehe




ok.. ni lak gambar udang sambal with petai yang dah aku siap
masak.. :D tunggu nak ngap je.. :D...




Aku cari kat mane udang tu?
sebenarnya aku pun dah terasa sangat2 nak makan udang galah..
celik je bijik mata teringat Pasar Pagi Shah Alam kat stadium tu...
ape lagi.. dalam kul 10am baru aku turun dari rumah.. (sunday)..
lepas tu drive terus sampai sana.. mokk aiii.. punya la banyak kete..
mane nak parking kan.. aku ni bukan rajin sangat berjalan jauh2..
udah ler pasar pagi tu punya la besar.. macam2 jualan kat sana..
sebut je ape.. semua ada.. kira nya kalau dari pukul 8am sampai
kul 12noon pun blom abis round semua tu.. cuma tinggal larat atau
tidak je.. tapi nawaitu aku cuma satu.. nak beli udang galah.. sooo
aku park kete atas divider tengah2 jalan tu depan ngan stadium
malawati tu.. mula2 kete atas divider tu cuma 2 biji.. kete aku and
sebiji lagi kete MPV depan aku.. tapi time balik dari beli udang,
dah jadi 4, 5, 6 and banyak2 biji beratur park atas tu.. hehehehe..


Time masuk je pasar pagi tu.. nampak gerai udang galah ni..
sepinggan rm10 (ade dlm 10 ekor) 2 pinggan lak rm18.00..
tapi aku kata nak makan pagi dulu.. terus aku gi warong bihun
sup, pekena bihun sup dulu and depan warong tu lak ade warong
popiah.. (goreng and basah) fev aku tu.. terus aku beli rm4 for 6pcs..
lepas tu baru aku gi beli udang galah.. time tu dah jadi 2 pinggan for
rm15.00 .. terus aku amik 2 pinggan and balik umah... :) tengokkk
betapa tulus dan mulus aku gi pasar kan.. nak beli udang.. aku bawa
balik udang je.. tak de melencong punya... kahakakahakakah..


mmmmm.. ape lagi.. sambil tengok MELODI kat TV3 tengah hari tu..
sambil la aku mengontot kan kepala udang.. hehehe.. jadi la udang
sambal with petai aku sunday lepas... siap masak pun dah kul 2pm..
mane tak nyee... sambil potong sekor.. sambil mata layan tv.. tu yg
makan masa dekat 1 jam wat proses mengontotkan tu.. ye la..
alasan nak tengok TV.. tapi bagi ade motif sket kan.. sambil wat keje..
leh la dok bersila atas lantai tu sampai sejam.. hahahaha..
*sebenarnya perut masih kenyang.. tu yg wat lambat2.. cuba kalau lapar..
silap2 udang tak masak pun kena bedal.. kahkahakhakahakh..



ok la.. nanti sambung ..
aku nak turun bawah sat.. parking kete...
time2 skrg ni banyak 'antu' saman..

TATA

2 comments:

  1. sedapnya tengok udang fresh fresh camni ^_^

    ReplyDelete
  2. nana i am>>>
    hehe.. sedap.. try la.. :) hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)