Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, October 14, 2010

Sambal Temenung with *Baby* Terung

Assalamualaikum...............

Tadi time nak apdet.. jalan2 BW kat rumah kengkawan.. dah tu nampak
sana sini ade G.A.. try dulu.. kot2 ade nasib dapat adiah.. kalau tak dapat
pun tak per la.. *pujuk ati sendiri*... kita memeriahkan G.A kengkawan
kan.. hehehehe..


Okey.. ni Sambal Temenung ngan *baby* terung... wat tuk dinner.. time nak
beli *baby* terung tu dah terfikir,,, kalau wat sambal mesti sedap.. dah tu comey2
lak tu.. sebab kecik2 bebenor.. pernah gak aku wat sambal boh terung pipit tu..
pun best gak.. tapi yang ni aku rebus dulu kasi lembut.. lepas dah wat sambal nye
and masuk segala perasa, baru aku masukkan terung.. :D kalau nak tahu rasanya..
cuba lah wat nanti.. :) cili blender tu aku guna cili kering.. dah tu bukan yang
kerinting tu.. time potong aku dah rebus kasi lembut cili kering tu.. dah tu baru blen..
lepas bland masak lagi atas api tu.. tapi tetap PedaS terangkat tu... huhhh.. :P
Bukan tak leh makan pedas.. cuma takot gak perut meragam kot2 makan tak kena
gaya kan.. hehehe...











Rasa nye hari ni nak makan ikan bakor lak... tapi petang ni lepas balik keje...
baru leh singgah pasar.. tak pun kalau aku rajin nanti... lunch time jenjalan kat
Tesco or Giant la.. cari ikan and sayur... hehehe.. Kubis kat umah pun dah tinggal
sejemput.. semua kena top-up kasi banyak.. baru senang nak dapat idea masak2
kalau buka peti sejuk tu.. kan kan.. hehehe..


Jom sape nak join aku gi Tesco or Giant lunch time ni.. jom jom.. puchong puchong..


Jumpa lagi.. TATA

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)