Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, October 27, 2010

Biji Getah and congkak...

Assalamualaikum...........


Dah hari rabu... *petang ni pasar malam.. hihihihih...
saje je cakap pasal pasar malam tu.. sebab aku suka gak
bila balik keje tu... aku menyinggah sana.. beli, beli, beli,
and beli... dah tu balik umah dok mentela'ah barang2
yang di beli tu.. kekekeke... yang paling banyak makanan
lah... kalau ikan and sayur tu kadang2 je.. hihihi..


ni citer pasal biji getah....
Time aku kecik2 dulu... ala, ade la umur aku 10 tahun
gitu, aku suka main congkak.. biji getah la buah nya..
haa yang best nyer aku tak pernah memiliki pun biji
getah ni.. walaupun sebiji... camne tu?
sebab aku main congkak yang jiran aku punya.. so biji2
getah segala kepunyaan mutlak dia lah... jiran aku juga
merangkap kawan karib aku dulu.. start aku tadika,
sekolah rendah... and sempat sekolah menengah ngan dia
jap je.. lepas tu dia dah dapat tawaran masuk asrama penuh..
tinggal la aku kat situ tak de kawan.. kalau ade pun kawan2
aku lelaki... kalau kawan2 laki mainnye lagi la lasak..
tak de la main congkak lagi kan.. dah main senapang..
wakakakakka.. ganas.. senapang batang kayu..
ekekekeke kalau senapang kayu tu pelurunye lak di buat
dari batang bem-bam... haaa tembak kawan2 guna
peluru tu.. kalau kena memang sakit... hmm nama pun
main ngan budak laki.. sure la kasar and lasak..
kiranya aku ni boleh dikatankan lasak gak dulu.. asal balik
sekolah je.. lepas kul 3 petang tu aku sure ilang.. ilang dari
rumah.. sebab gi berkawan la.. main sana sini..


Time aku gi jogging kat Taman Bukit Jalil minggu lepas,
aku ternampak biji getah ni.. jadi mula2 aku kutip sebiji je,
lepas tu aku cari lagi.. and cari... sampai cam dalam gambar
ke3 tu.. banyak gak aku dapat.. tapi still tak cukup tuk main
congkak... aku akan kumpul lagi.. sampai cukup tuk main
congkak.... sebab sekarang ni aku jadi bertambah rajin tuk
pergi jogging a.k.a beriadah kat Taman Bukit Jalil tu..
hehehe.. tempat mmg nyaman.. banyak tumbuhan hijau..
bersih and terpelihara rapi... so kalau berjogging kat situ,
tak kekok sebab rata2 yg pergi sana semua buat yg sama..
berjogging dan bawa anak2 beriadah.. kan..
memang terapi minda yang asli.. :D










Hari ni aku tak de gambar masak... bukan sebab aku
tak masak semalam... tapi sebab camera h/p aku wat
hal lagi.. aku snap gambar nye.. bila nak download dia
tak menjadi... so aku tak jadi tempek gambar makan..
sowi lah.. lagi pun dinner aku smlm cuma sup cendawan
plus suhun and telur, lepas tu aku wat sardin tin masak
sambal, and goreng ikan gelama.. sekor je.. itu lah
dinner aku smlm... simple and relakss je... :)


Jumpa lagi sok.. bye.. TATA

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Salam Nani....
    Teringat Masa Kak Lin Kecik2 Dulu....Kalau Nak Main Congkak, Kena Gali Lubang Kat Tanah Dan Cari Biji Getah...

    ReplyDelete
  4. w'salam :)
    haa.. betul tu.. time nani dulu main ngan jiran tu pun sama.. gali lubang kat tanah and guna biji getah.. abis main sure kuku ade tanah.. :) :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)