Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, July 16, 2010

Kurma ayam & Sambal Belacan

Salam hari jumaat :D

hari ni tak apdet pagi2... sebab ape... haaaaa.... :P
hari ni aku sampai opis lambat... kul 9.20am... hahahaha..
takut nya aku tadi... sampai aku masuk jalan sehala..
punya nak shortcut... konon...
lepas dah sampai.. park je kete.. terus lari naik atas buka opis..
elok aku on je aircond and pc aku... terus bos aku masuk...
huhhh.. nasib baik dia lewat 2 mnt je dari aku...
kalau idak... hmmm tak kuwaserrr... :P

'

'

'

hari ni... dia belanja aku ngan sorang lagi opis mate makan lunch..
makan ape?? hmmm kedai Sri Tanjung kat Bdr Puteri ni..
itu lah satu2 nya kedai feveret dia.. tapi kan.. dia chinese man tau..
but suka masakan melayu.. coz dia dari kelantan.. :D

'

'

'

makanan kami lunch tadi.. mcm makanan kampung lain.. cuma
aku.. mmg akan amik lauk yg sama setiap kali makan kat situ..
salah satunya.. pajeri terung kesukaan aku.. kalau kata tak de
pajeri terung.. aku akan gantikan ngan pajeri nanas... hehehe..

'

'

'

saja aku berceloteh.. lagi pun aku tak de modal pics mlm tadi..
sbb balik umah smlm.. lepas layan citer ILUSI kat tv3.. aku
dinner ngan roti bakar je.. tu la aku tak masak ape2 dah..

:D

'

'

takkan nak tunjuk gambar roti bakar tu lak kan.. heheheh..
tak kuwaserrr aku.. :P

'

'

ni aku wat masak kurma ayam.. beberapa hari lepas..
tapi baru nak publish.. sbb sblm ni dok rajin publish picas
pizza tak sudah.. kannn...

harap maklum.. ye.. :P

KURMA AYAM with POTATO

SAMBAL BELACAN
(wat tuk opis mate aku)

gambar sambal belacan tu... aku wat tuk opis mate aku..
kebetulan ari tu aku masak nasi goreng kg.. and ade banyak..
jadi aku bungkus kan untuk dia skali.. and.. bila dia rasa
nasi goreng aku.. dia terus terpikat ko.... hahahaha..

'

jangan salah anggap.. aku tak jampi ape2 pun..
nasi goreng tumis ngan bawang and masukkan sambal belacan..
sbb tu bau dia mengancam kot.. and dia ni terus terpikat..
and asyik minta aku wat lagi.. and lagi.. and lagi..

'

'

aku lak.. bukan rajin all the time.. kan... jadi aku wat sebalang
sambal belacan tuk dia.. and nanti dia leh wat sendiri.... :D

'

'

'

hmmm.. kan.. baik ati tak aku?? hahahah..
* masuk bakul angkat sendiri.... :P:P

'

'

'

'

ok lah... aku tempek gambar2 tu je untuk kali ni...

'

'

SELAMAT BERCUTI HUJUNG MINGGU TUK SEMUA..

jumpa lagi insyaALLAH.. :D

8 comments:

  1. salam kak nani,
    aku dah tua la 32 tahun haha..kalau ko muda dari aku bagitau k..boleh panggil adik plak ke hehe..sebab aritu aku nampak hana jepun panggil ko kak nani..aku tibai jugak ler:)

    wahh..kalau ada yg kata sedapp nasi goreng ko memang sedap la tu..kurma pun nampak best aku suka pecah2 cili padi masa mkn kurma ngan nasi ni..

    ReplyDelete
  2. TTM>>>
    betul tu.. pecah cili.. makan ngan nasi panas2.. kan sedap

    umo kita sama... :)

    ReplyDelete
  3. bestnya dpt sebalang sambal belacan...bila nak pos ke jepun lak!!!!..;-p jgn marah ek...

    ReplyDelete
  4. What's up to every one, it's in fact a nice for me to go to see this website,
    it contains important Information.
    Also visit my web blog buy instagram followers reviews

    ReplyDelete
  5. Attraсtіvе sectіon оf content.
    Ӏ јust stumbleԁ upοn your blog anԁ іn accession
    caρital to assert that I aсquiгe аctually enjoyеԁ account yоur blοg ρosts.
    Any waу I will bе subscribіng to yоur augment and еven I achievemеnt you accеss conѕіstentlу fast.


    mу ωeblog - universal life insurance

    ReplyDelete
  6. Αttractive element of сοntent.

    Ι juѕt stumbled uρon youг ѕite and in acсessiοn capitаl tо sаy that І gеt actually lovеd account your blog ρosts.
    Any way I'll be subscribing on your feeds or even I achievement you get entry to constantly quickly. rippln app - ripple yarn scarf pattern - http://sn.im/

    Also visit my homepage ... Rippln app

    ReplyDelete
  7. We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our entire community will be grateful to you.

    Feel free to surf to my web-site raspberry ketones

    ReplyDelete
  8. I likе the helρful infο you prοvide in уouг artіclеs.
    І'll bookmark your blog and check again here frequently. I am quite sure I'll leаrn mаnу nеω ѕtuff right hеre!
    Gοod luck for thе next!

    Feel free to ѵiѕit my blog; car Transport

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)