Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, June 10, 2010

Demam kura-kura.......

Salam pagi khamis.... :D

Semalam aku cuti.. MC.. dari kul 3am perut wat hal.. aleh2... lepas subuh tu.. terus aku
demam... sampai merekot2 lah kesejukan atas katil.. satu badan rasa sakit.. cam tak daya
nak bangun.. kepala pun rasa cam nak cabut buang je.. pening sesangat.. aduhhhh..
Kalau dulu2.. orang cakap kalau demam menggiggil ni.. demam kura-kura.. entah la..
tang mana dapat nye nama ni.. pernah kah kura2 demam?? muahahahahahaha :D

dugaan tul lah.. ni balasan dosa yang aku terima... alhamdullillah.. sekarang aku dah
makin sihat.. walaupun kepala still mereng.. and suhu badan aku yang mencecah ke 39.8
semalam.. dah turun ke normal stage dah.. syukur.. pagi ni aku leh datang keje cam biasa..

Aku rasa aku terkena food poisening.. time aku makan lunch.. aku beli sweet potato bake
+ tempayaki chicken..  kalau nak kata makan kat umah.. tak de sape lak yang jadi cam
aku .. melainkan aku sorang2 je.. hmmmm gamakkkknyeee lah.... kan kan..


Ni lak aku nak tempek sambal udang petai.. tapi bukan aku masak semalam.. :D
dari pagi aku tak lalu makan.. malam lak aku cuma makan sedikit maggie..
itu pun sebab aku nak makan ubat.. kalau tak.. aku pun tak daya nak paksa
tekak aku telan maggie tu.. rasa serba-serbi tawar.. :( :( :( :(

sebab aku asyik berbungkus atas katil.. tak leh la nak wat apa2... and uols tau..
aku ni siap di pakaikan stokin renda2 ala2 kanak2... sebab dah menggiggil kesejukan..
udah ler berbungkus ngan comforter.. pakai swetter... baju kelawar lagi.. and pakai
stokin renda.. lagi tocang aku tinggi ala2 Ninja.. bukan ninja warrior ;-) can uols
imagine.. hahaahaha.. ala2 budak darjah 5 jer... wahahahahaha...

Bukan sengaja aku nk pakai stokin renda tu.. tapi dah cari punya cari.. stokin tu yg ade
pasangan.. yang lain.. harus.. sape telan pun aku tak tau.. kalau bab stokin.. memang
susah sket nak jumpa gu.. tak tau pasal apa.. dari aku kecik dulu.. kalau bab stokin ni
yang banyak masalah.. kalau gu dia sekali pun.. kadang2 dah jadi satu panjang.. and
satu pendek.. hahahahaha.. nak tak nak pakai gak gi sekolah.. kannnn..

Ok lah.. celoteh dari tadi.. dalam tak sihat ni.. tak berhenti gak aku celoteh..
Moga bersua lagi nanti ya.. :D

8 comments:

  1. AKAK DEMAN SMLM KE? LAAA SIANNYA.....DEMAN SMPI MENGIGIL TUUUU...DAH GE KLINIK BELUM? DAH LAH TU KAN....SBB AKAK CKP DAH MKN UBAT @ MKN UBAT BELI DR KEDAI AJE NE.....HISH2, TAK LEH MCM TU KLU BETUL TAU....MESTI GE KLINIK...GE CHECK....KOT2 AKAK DEMAN AD AISI LAK YEA....HEHEHHE....MAIN TEMBAK AJE KAU NE YEA HAHAHAHA...MOGA AKAK CEPAT SIHAT, TP HARI NE DAH KERJA KAN...BAGUS.....MMG SUPERWOMAN LAH KAU KAK
    AMBOI KAU NYA SAMBAL UDANG PETAI TU....MEMIKAT KALBU LAH....NSB BAIK SEMLM AKU NYA MENU SAMA NGAN KAU KAK, JD NYA TAK TERLIUR LAH HEHEHHE
    :)

    ReplyDelete
  2. nk bls komen lak....
    1. kek kak sha za tu mmg sedap....sapa yg rasa semua kata sedappp...ne bukan puji tin kosong tau....tp mmg betul2 sedap, zura pun mmg dha byk test mcm resepi tuk kek marble ne tau....dan zura rasa k'sha za nya mmg best & senang buat...u should try, ok

    2. hehehe...sue bukan nangis leee...dia gosok mata aje...sebab pedih kot....

    3. bb qis mmg pandai....pdi pgg buah epal aje....try gigit gak, tp tak dpt....hahhaa
    mmg org lain yg gigit....mak dia & kakak nya.....ahahha

    4. kau jeles yea kak....tak dpt den nk tlg.....tulah klu seorg beherti mmg tak best....

    5. kak x dpt kek tu ke? hahah....jgn kata akak...mak sendiri pun tak dpt tau.....hahah...nak derhaka sggh kan....hehhee bkn apa mak dah selalu dpt....so this time bg mil LAK.....BARU FARE & SQUAR, KAN

    6. LAU TAK YAH CARI SUE....DIA BUSY TAHAP GABAN....LEEE

    dah hbs komen ....sekian & wassalam

    ReplyDelete
  3. zura>> aku gi klinik dah.. tu pun dah.. ubat dapat berjenis... aku makan gak.. walaupun aku penakot ubat..
    alhamdullillah.. hari ni aku rasa sedikit pulih.. walaupun tak sepenuh nya..
    takot gak nak amek cuti lama.. sbb tak de sape wat keje.. kang double tripple work lak.. :D

    ReplyDelete
  4. zura>> penuh dengan kesefahaman... jawapan2 ko di atas nun... hehehehe.. :P

    ReplyDelete
  5. Kak Nani...
    patut la ku tertanya2 mana pergi kak nani ni takde dtg jenguk ponn..hehe..
    cian akak...moga cepat sembuh ye kak..rajin2 makan obat..tu la kalau bahana makan luar..tak tau tahap kebersihan depa tu..
    sedapp sambal petai tu..terliur teruss!

    ReplyDelete
  6. TTM>> terima kasih.. semoga aku cepat sembuh.. aminnnn... obat memang terpaksa makan.. sbb tak sanggup nk tanggung sakit.. aduhhhh.. tapi nk telan pun payah.. bape kali nak uweek... sbb bau ubat tu..

    bila nak tempek gambar sambal telur?? nak tengok..

    ReplyDelete
  7. nani demam & cirit birit... kasihan sggh kawan aku nihh..... mkn ubat ikut peraturann... bykkan berehat... cewaahhh mcm mak ko pulak lagaknyee...
    ape2 pun aku doakan moga ko cpt sembuh....
    sedapnye sambal udang petai tuu...menggoda...

    ReplyDelete
  8. sue>> hehehe.. ape salahnye skali skala nak nasihat kan aku kan.. bukan aku sakit selalu pun.. hehehehe... sambil terharu.. uwaaaaaaa

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)